Κρίσιμη συνέλευση σήμερα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταξύ σφύρας και άκμονος έχουν βρεθεί οι ιδιοκτήτες ταξί, ενώ διανύουν την τρίτη εβδομάδα κινητοποιήσεων. Από τη μία πλευρά, η συνεχιζόμενη απεργία αρχίζει να γίνεται για αρκετούς οικονομικά επίπονη, αλλά από την άλλη, πολλοί θεωρούν ότι μια υποχώρηση σε αυτό το σημείο θα σήμαινε πλήρη και άνευ όρων παράδοση.

Με τους μισούς, λοιπόν, να υποστηρίζουν το «ώς εδώ» και τους άλλους να κάνουν λόγο για «μάχη μέχρις εσχάτων», όλα δείχνουν ότι η σημερινή συνέλευση της ομοσπονδίας ταξί και αγοραίων, όπου θα ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων, θα είναι «καυτή».

«Δεν σταματάμε»

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, πάντως, μιλώντας στην «Κ» εκδήλωσε τη διάθεση συνέχισης του αγώνα. «Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, μεγάλη μερίδα των ιδιοκτητών ταξί περίμενε με αγωνία τη χθεσινή τοποθέτηση στη Βουλή του υπουργού Υποδομών κ. Γιάννη Ραγκούση, αναμένοντας το πολυπόθητο «πάτημα», εκείνη τη διατύπωση που θα τους επέτρεπε να διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους χωρίς αυτό να εκληφθεί ως ήττα.

Διάχυτη ήταν η έκπληξη όταν, αντί γι’ αυτό, ο υπουργός έκανε νέα επίθεση στους αυτοκινητιστές, κατηγορώντας τους για αθέτηση της μεταξύ τους συμφωνίας, σύμφωνα με την οποία θα διεξαγόταν εκτενής διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών για τους όρους της απελευθέρωσης του κλάδου. «Η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί είναι κοινωνικά δίκαιη και το άνοιγμα θα προχωρήσει με κανόνες», είπε, ενώ αναφερόμενος στα πληθυσμιακά κριτήρια, χαρακτήρισε «βολικό άλλοθι» το σχετικό αίτημα των οδηγών, σημειώνοντας ότι αυτό που επιθυμούν ουσιαστικά είναι να μην προκύπτει δυνατότητα έκδοσης νέων αδειών.

Η «επόμενη μέρα»

Ολα τα ενδεχόμενα, λοιπόν, παραμένουν ανοιχτά για την «επόμενη μέρα», αλλά και τη… σημερινή, καθώς δεν αποκλείεται η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ακόμη περισσότερους αποκλεισμούς δρόμων και δημόσιων κτιρίων. Η συγκέντρωση χθες το πρωί έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατάληψη της λεωφόρου Μεσογείων, στο συγκεκριμένο ύψος, προκάλεσαν κυκλοφοριακό χάος στην περιοχή και επέτειναν την ταλαιπωρία των πολιτών που είχαν χρησιμοποιήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ελλείψει ταξί.

Πάντως, η παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ χθες, στην οδό Μεσογείων, ήταν αρκετή για να διακόψει την κινητοποίηση. Περίπου στις 2 το μεσημέρι, οι αυτοκινητιστές αποχώρησαν, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη μέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή