Νέοι βανδαλισμοί κατά πολιτικών γραφείων στην Πάτρα

Νέοι βανδαλισμοί κατά πολιτικών γραφείων στην Πάτρα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Δύο όψεις είχε η χθεσινή κινητοποίηση των ιδιοκτητών ταξί της Πάτρας. Νωρίς το πρωί ξεναγούσαν δωρεάν στην Πάτρα επιβάτες κρουαζιερόπλοιου και αργά το μεσημέρι ξήλωναν και έσπαζαν τις πινακίδες από τα πολιτικά γραφεία μέλους της κυβέρνησης και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ενώ μεσολάβησε ειρηνική επίσκεψη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες ταξί μετέβησαν νωρίς το πρωί στο λιμάνι περιμένοντας την άφιξη κρουαζιερόπλοιου, που μετέφερε περίπου 650 επιβάτες. Οταν οι επιβάτες άρχισαν να βγαίνουν από το πλοίο, οι ιδιοκτήτες ταξί τούς ενημέρωναν ότι είναι στη διάθεσή τους για δωρεάν μεταφορά και ξενάγηση στα αξιοθέατα της Πάτρας. Πράγματι ένας αριθμός επιβατών αποδέχθηκε την πρόταση των ιδιοκτητών. Ετσι επισκέφθηκαν με τα ταξί τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, το Ρωμαϊκό Ωδείο, το κάστρο, τις εγκαταστάσεις της ιστορικής οινοποιίας της «Αχαΐα Κλάους», ενώ περιηγήθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας. Μάλιστα οι ιδιοκτήτες ταξί βρήκαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους επιβάτες για τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, κάτι όμως που ήδη γνώριζαν οι περισσότεροι. Οπως δήλωσαν, με την κίνησή τους αυτή οι ιδιοκτήτες ήθελαν να δείξουν ότι στηρίζουν έμπρακτα τον τουρισμό.

Λίγη ώρα μετά, αποφάσισαν να κατευθυνθούν προς την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την εγκύκλιο του υπουργού Υποδομών προς τον περιφερειάρχη. Περίπου 250 αυτοκινητιστές πήγαν στην περιφέρεια και στάθμευσαν τα οχήματά τους στις αρχές της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου, όπου βρίσκεται το κτίριο, χωρίς όμως να παρεμποδίσουν την κυκλοφορία.

Στη συνέχεια αποφάσισαν να ανεβάσουν τους τόνους και να κάνουν πορεία στο κέντρο της Πάτρας. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του κ. Γιάννη Ραγκούση πέρασαν έξω από τις πολυκατοικίες που στεγάζονται τα πολιτικά γραφεία του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Κώστα Σπηλιόπουλου και του βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλου.

Τότε κάποιοι ξήλωσαν και έσπασαν τις πινακίδες με τα ονοματεπώνυμα που βρίσκονταν στις εισόδους των πολυκατοικιών, αλλά απέφυγαν να μπουν στα γραφεία και να προκαλέσουν φθορές. Οσον αφορά τις επόμενες κινήσεις τους, αυτές αναμένεται να αποφασιστούν έπειτα από συνέλευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή