Πολιτική θύελλα με τα ταξί

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Υποδομών άντεξε χθες στη Βουλή την ασφυκτική και σε πολλές περιπτώσεις σκληρή επίθεση που δέχθηκε, ακόμα και από φίλιες -της κυβερνώσας πλειοψηφίας- δυνάμεις, στόχος των οποίων ήταν να αλλάξει την πολιτική του έναντι των ιδιοκτητών ταξί. Εως και «προσκλήσεις» να παραιτηθεί δέχθηκε: Αρχικά από τον τομεάρχη μεταφορών της Ν. Δ. κ. Μ. Παπαδόπουλο (την ίδια ώρα, ο κ. Γ. Μιχελάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον κ. Ραγκούση και να σταματήσουν οι ιδιοκτήτες τις κινητοποιήσεις), στη συνέχεια από τον ανεξάρτητο κ. Π. Κουρουμπλή. Οι επικρίσεις, δε, περί κυβερνητικής ασυνέπειας διαδέχονταν η μία την άλλη, και από πράσινους βουλευτές, με τρόπο τέτοιον ώστε να «φωτογραφίζεται» ο κ. Ραγκούσης ως η κύρια αιτία του προβλήματος.

Η πολύωρη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων χαρακτηρίστηκε από την ένταση που κορυφώθηκε αρκετές φορές, με χαρακτηριστικότερη τη φραστική σύγκρουση ανάμεσα στον κ. Γ. Ραγκούση και την πρόεδρο της επιτροπής, βουλευτή ΠΑΣΟΚ κ. Βάσω Παπανδρέου!

«Αλλες διαβεβαιώσεις μάς έδινε ο πρώην υπουργός Οικονομικών όταν μας καλούσε να ψηφίσουμε τον νόμο για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, είπε η κ. Παπανδρέου. Και αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση για σοβαρές καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων, επέκρινε δριμύτατα προσωπικά τον κ. Ραγκούση εξαιτίας της επιλογής του να φέρει τις προτάσεις του υπουργείου για τα ταξί στα τέλη Αυγούστου. «Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό, εν μέσω τουριστικής περιόδου;» είπε σε έντονο ύφος η πρόεδρος της επιτροπής. Και αμέσως μετά αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον υπουργό, ο οποίος επιχειρούσε να απαντήσει, επικαλούμενη τη διαδικασία: «Δεν είναι ακριβή αυτά που λέτε. Πρέπει να αποκαταστήσω την αλήθεια», προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί ο κ. Ραγκούσης. «Δεν έχετε τον λόγο κ. υπουργέ. Θα ακούσουμε τους εισηγητές των κομμάτων», τον διέκοψε η κ. Παπανδρέου.

Λίγη ώρα αργότερα, η κόντρα των δύο συνεχίστηκε: Οταν ο υπουργός Μεταφορών επιχειρούσε να υπενθυμίσει τι ακριβώς προέβλεπε ο γενικός περί απελευθέρωσης νόμος (3919), η κ. Παπανδρέου τον διέκοψε: «Υπάρχει σήμερα η ίδια κυβέρνηση, υποθέτω. Οταν ψηφίζαμε τον 3919, το κάναμε μετά ορισμένες διαβεβαιώσεις Παπακωνσταντίνου. Ο νόμος ψηφίστηκε με προϋποθέσεις». Για να αντιδράσει εκ νέου και σε ανάλογα υψηλούς τόνους ο κ. Ραγκούσης: «Φράσεις του τύπου «ψηφίζουμε με συγκεκριμένες προϋποθέσεις» αδυνατώ να τις καταλάβω».

Στο θέμα της κυβερνητικής (α) συνέπειας με επίκεντρο τον κ. Ραγκούση επανήλθαν και άλλοι βουλευτές: Μεταξύ αυτών η κ. Τόνια Αντωνίου, και οι κ. Κ. Γείτονας, Χρ. Μαγκούφης, Μ. Κεφαλογιάννης, Π. Παπαγιωτόπουλος και Μ. Βορίδης. Εντονα αντίθετοι στην κυβερνητική πολιτική εμφανίστηκαν και οι κ. Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) και Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ). «Αμεση αποσαφήνιση των κυβερνητικών θέσεων» ζήτησε και η κ. Λούκα Κατσέλη με την ιδιότητα της «εισηγήτριας» της πλειοψηφίας. «Το λέω ξεκάθαρα σε όσους νομίζουν ότι θα υποκύψουμε σε πιέσεις και σε εκβιασμούς: Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω» τόνισε πολλές φορές ο κ. Ραγκούσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή