Λοβέρδος κατά βουλευτή ΚΚΕ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρό φραστικό επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Υγείας κ. Α. Λοβέρδου και του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Χ. Χαραλάμπους, που κατεγράφη στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, αποτυπώνει την ένταση και τις διαφωνίες που επικρατούν εξαιτίας της εκκολαπτόμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποποινικοποίηση της χρήσης όλων των ειδών των ναρκωτικών, αλλά και της δυνατότητας καλλιέργειας δενδρυλλίων χασίς προς ιδία χρήση. Στο πλαίσιο της χθεσινής ενημέρωσης του υπουργού για την προσπάθεια δημιουργίας μονάδων του ΟΚΑΝΑ για τη χορήγηση υποκαταστάτων σε όλα τα νοσοκομεία, ο κ. Χαραλάμπους εξέφρασε την απόλυτη διαφωνία του κόμματός του και για την αποκέντρωση της χορήγησης υποκαταστάτων μιλώντας για «κρατική πρέζα που θα δίνεται πλέον νόμιμα».

«Επιτέλους! Είστε υβριστής και δημαγωγός» είπε ο υπουργός κτυπώντας το χέρι του στο έδρανο, προκαλώντας περαιτέρω ένταση, όταν συμπλήρωσε ότι «σ’ αυτές τις απόψεις που ακουσίως εκφράζονται επί χρόνια βρήκε έρεισμα το οργανωμένο έγκλημα. Να τους καίμε ή να τους πετάμε στον Καιάδα τους τοξικομανείς;». «Δεν ντρέπεστε, αντέτεινε ο βουλευτής, διαστρεβλώνετε τις θέσεις του ΚΚΕ. Πότε είπαμε εμείς τέτοια πράγματα;». «Μας χωρίζει τοίχος από τις απόψεις σας και θα συγκρουστούμε» ανταπάντησε ο υπουργός.

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «ο πρωθυπουργός είναι ταγμένος στην επίλυση του θέματος των ναρκωτικών και έχει λοιδορηθεί για τις θέσεις του αυτές». Θεώρησε ότι το προετοιμαζόμενο ν/σ του υπ. Δικαιοσύνης κινείται σε άριστη κατεύθυνση, υπογραμμίζοντας ότι η λίστα των υποκαταστάτων που φθάνει τα επτά χρόνια συνιστά φυτώριο εγκλήματος. Η Ν. Δ. δεν παρουσίασε μία ενιαία άποψη. Ο κ. Αρ. Ντινόπουλος παρουσιάστηκε μάλλον αρνητικός στην αποκέντρωση του ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία, ενώ ο κ. Μ. Σαλμάς υποστήριξε την παλαιότερη θέση του να συνταγογραφούνται τα υποκατάστατα από εξουσιοδοτημένους γιατρούς. Ο υπουργός όμως αντέτεινε ότι ο τομεάρχης της Ν. Δ. κ. Θ. Γιαννόπουλος συμφώνησε με τη λύση των νοσοκομείων. Η κ. Ουρανία Παπαδάκη (ΛΑΟΣ) έκρινε απαράδεκτη την κίνηση του υπ. Δικαιοσύνης να κάνει λόγο στο ενημερωτικό σημείωμα προς τον Τύπο για το νέο ν/σ στη δυνατότητα καλλιέργειας δενδρυλλίων χασίς για ιδία χρήση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή