ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρουσφετικές προσλήψεις καταγγέλλει η Ν.Δ.

Βαριές σκιές στα προγράμματα απασχόλησης που εξήγγειλε προχθές η κυβέρνηση βλέπει η Ν. Δ. που καταγγέλλει, ανοικτά πλέον, πράσινη επιχείρηση δημιουργίας «μηχανισμών ρουσφετολογικών προσλήψεων».  Συνεχίζοντας τη σκληρή γραμμή που, πρώτος, χάραξε ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γ. Μιχελάκης κατήγγειλε χθες ότι «η κυβέρνηση αφού με την πολιτική της δημιούργησε στρατιές ανέργων έρχεται τώρα να τους εκμεταλλευτεί ρουσφετολογικά, τάζοντάς τους δουλειά για λίγους μήνες». Αφορμή για τη σφοδρή επίθεση, που προσομοιάζει με την κομματική αντιπαράθεση σε προεκλογική περίοδο, στάθηκε η αποκάλυψη (Ελ. Τύπος) ότι ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ κ. Στ. Κουτμερίδης βοήθησε στη δημιουργία μη κυβερνητικής οργάνωσης, η οποία φιλοδοξεί να αναλάβει την υλοποίηση προγραμμάτων απασχόλησης. «Η εταιρεία του κ. Κουτμερίδη είναι η μοναδική που έχει στηθεί από βουλευτή, συνεργάτη ή συγγενή βουλευτή του ΠΑΣΟΚ; Είναι τυχαίο πως τέτοιες «πράσινες» εταιρείες στήθηκαν λίγες μέρες πριν ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο οι αποφάσεις για την εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών;» είναι τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Μιχελάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουτμερίδης περιόρισε την εμπλοκή του στην παροχή συνδρομής κατά τις πρώτες ημέρες δημιουργίας της ΜΚΟ. «Το πρώτο διάστημα, τις πρώτες δυο μέρες επειδή χρειαζόταν ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, δόθηκε το τηλέφωνό μου… ότι υπήρχε αυτή η εξυπηρέτηση ας το θεωρήσουμε άστοχο» αναγνώρισε (99,5) προσθέτοντας «εκεί είναι το ζητούμενο; Κλαίει ο κόσμος και παρακαλάει για μια δουλειά, να εργαστεί, θέλουμε να βοηθήσουμε το τόπο μας και τους πολίτες μας και μας κατηγορούν γι’ αυτό το πράγμα;».

Η αντιπαράθεση πήρε και… τηλεοπτικό χαρακτήρα, καθώς ο κ. Μιχελάκης εγκάλεσε την ΕΡΤ για απόκρυψη του θέματος, καλώντας τον υπουργό Επικρατείας κ. Ηλ. Μόσιαλο να λάβει θέση. «Ο εκπρόσωπος της Ν. Δ. ζήτησε παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Εχω δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι δεν κάνω ούτε θα κάνω παρεμβάσεις στο ενημερωτικό έργο της ΕΡΤ. Εχω επίσης δηλώσει ότι δεν θα υπάρχει εκπρόσωπός μου στο νέο Δ. Σ. της εταιρείας», σημείωσε ο κ. Μόσιαλος (σ. σ. προαναγγέλλοντας διοικητικές αλλαγές). Κατέληξε, δε, πως «είναι αυτονόητο ότι η δημόσια τηλεόραση πρέπει να παρουσιάζει όλες τις ειδήσεις και απόψεις με ακρίβεια και αντικειμενικότητα», φράση που -κατά τον κ. Μιχελάκη- αποτελεί «άδειασμα» προς τους επικεφαλής της ΕΡΤ, την παραίτηση των οποίων ζήτησε. «Τα δελτία ειδήσεων συντάσσονται από επαγγελματίες δημοσιογράφους – μέλη της ΕΣΗΕΑ, η αξιολόγηση και η ιεράρχηση των θεμάτων είναι προϊόν της δουλειάς τους και δεν γίνονται καθ’ υπόδειξη ούτε της διοίκησης ούτε των κομμάτων» ήταν η απάντηση της ΕΡΤ.