Κινητοποίηση της Ευρωζώνης ζητεί ο κ. Σαμαράς

Κινητοποίηση της Ευρωζώνης ζητεί ο κ. Σαμαράς

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονα προβληματισμένος από τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη, που απειλούν πλέον τη σταθερότητα όλου του ευρω-οικοδομήματος, εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς. Συνεργάτες του προέδρου έκαναν χθες λόγο για επιβεβαίωση των επιφυλάξεων που εξέφρασε ο κ. Σαμαράς την επαύριο της πρόσφατης συμφωνίας των Βρυξελλών. Παράλληλα, σημείωναν ότι απαιτείται η αποφασιστική απάντηση της Ευρώπης προκειμένου η κρίση χρέους να μη λάβει, πλέον, ανεξέλεγκτες διαστάσεις. «Οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να επιδείξουν ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, αλλά κυρίως ταχύτητα. Και αν τελικά δεν επιλέξουν το ευρωομόλογο, που για μας -το φωνάζουμε καιρό- είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση, τότε τουλάχιστον θα πρέπει να ενισχύσουν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης, ώστε να καταλάβουν οι κερδοσκόποι ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη, ότι έχει τα πολεμοφόδια να τους αντιμετωπίσει. Μόνον έτσι θα τους αποθαρρύνει και μόνον έτσι θα χαλάσει τα σχέδιά τους», ήταν η προσωπική δήλωση στην οποία προέβη ο κ. Σαμαράς χθες. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη δήλωσή του μετά τις ανακοινώσεις των Βρυξελλών, ο κ. Σαμαράς είχε αναφερθεί στα θολά σημεία της συμφωνίας, επιμένοντας ιδιαίτερα στα περιορισμένα κεφάλαια του Μηχανισμού EFSF και συνεργάτες του εξηγούσαν πως οι διαθέσιμοι πόροι δεν επαρκούν για τη λειτουργία του Ταμείου ως αναχώματος της Ευρωζώνης έναντι των κερδοσκόπων.

Αν και το επιτελείο του κ. Σαμαρά, και ο ίδιος, βρίσκονται σε διακοπές, η επικοινωνία με τον κύκλο των στενών του συνεργατών είναι συνεχής προκειμένου να υπάρχει «καθαρή εικόνα» για όλες τις εξελίξεις. Αλλωστε, κρίνεται ότι η επίθεση που δέχεται η Ευρωζώνη ενδέχεται να έχει καταλυτικές συνέπειες και στο ελληνικό πρόβλημα, πυροδοτώντας ακόμη και πολιτικές εξελίξεις.

Μέχρι τότε, η Ν.Δ. θα επιμείνει στους υψηλούς τόνους προς την κυβέρνηση, αφενός για το μέγεθος του κράτους αφετέρου, για ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η κινητοποίηση των ταξί. Ο κ. Μιχελάκης εγκάλεσε χθες τους δύο αντιπροέδρους της κυβέρνησης, που εμπλέκονται στη διαδικασία συγχώνευσης των οργανισμών του Δημοσίου, ενώ -εκ παραλλήλου- όπως καταγγέλλει η Ν.Δ. προχωρούν στη συγκρότηση και νέων υπηρεσιών. «Οι «συναρμόδιοι» αντιπρόεδροι της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος και Πάγκαλος εξακολουθούν να σιωπούν, η στάση τους είναι ένδειξη αδυναμίας και απόδειξη ενοχής» επισήμανε ο εκπρόσωπος του κόμματος.

«Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να συμφωνεί και με το Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα και με το αδιέξοδο που δημιουργεί με την εμμονή του ο κ. Ραγκούσης» επισήμανε χθες (ΝΕΤ) ο κ. Μαξ. Χαρακόπουλος. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την εμπλοκή ΜΚΟ στα προγράμματα απασχόλησης. «Για πρώτη φορά μπαίνουν μεσάζοντες, οι οποίοι δεν κάνουν τη δουλειά τζάμπα. Το 5% του προγράμματος, δηλαδή κάπου 9,5 εκατ. ευρώ, θα πάνε σε ΜΚΟ, θα πάνε στις εταιρείες, στους μεσάζοντες», επισήμανε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή