Οι βουλευτές αναχωρούν

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιστοί στις παραδόσεις που θέλουν την πολιτική ηγεσία να παρίσταται στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου θα είναι και φέτος οι Ελληνες βουλευτές, παρά τα πολλά περιστατικά προπηλακισμών που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα. Μιλώντας στην «Κ», βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων δηλώνουν πως θα ακολουθήσουν όπως κάθε χρόνο το πρόγραμμά τους, χωρίς να φοβούνται τυχόν επεισόδια και… «η Παναγιά μαζί μας». Στην ιδιαίτερη πατρίδα και εκλογική της περιφέρεια, την Καρδίτσα, θα βρεθεί τον Δεκαπενταύγουστο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μαρία Θεοχάρη, η οποία στις 31 Μαΐου ήταν ανάμεσα στους βουλευτές που είχαν φυγαδευθεί από τον Εθνικό Κήπο ώστε να μην έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με το «αγανακτισμένο» πλήθος. «Εκείνο το περιστατικό δεν αφορούσε το πρόσωπό μου, αλλά όλους τους βουλευτές», λέει στην «Κ». «Εγώ προσωπικά δεν έχω δεχθεί κανενός είδους επίθεση, οπότε δεν έχω λόγους να αναβάλω ή να τροποποιήσω το πρόγραμμά μου. Φέτος θα βρεθώ στην ορεινή Καρδίτσα για να γιορτάσω μαζί με τους συμπατριώτες μου την Κοίμηση της Θεοτόκου».

Οσοι αποφύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις το Δεκαπενταύγουστο ενδέχεται να οδηγήσουν στο αντίθετο αποτέλεσμα, σημειώνει στην «Κ» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας. «Η κατάσταση είναι αυτή που όλοι γνωρίζουμε, έχουν πράγματι σημειωθεί κάποια περιστατικά, αλλά τι να κάνουμε, θα ζήσουμε. Η άποψή μου είναι ότι όσο πιο «παρόντες» είμαστε, όσο δεν φοβόμαστε να εμφανιστούμε, τόσο λιγότερα θα γίνονται», σημειώνει και προσθέτει: «Είναι αλήθεια ότι ορισμένοι προκαλούν την ένταση, αλλά εμείς οφείλουμε να είμαστε παρόντες, ήρεμοι και να δεχόμαστε την κριτική. Είναι και αυτή μια εκδήλωση δυσαρέσκειας και θα πρέπει να συμβιώσουμε». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευής Λάρισας και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Εξαρχος. Οπως λέει στην «Κ», ο ίδιος πρόκειται να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη περιοδεία του στα χωριά της περιφέρειάς του και να συναντήσει συμπατριώτες του και κατά τον Δεκαπενταύγουστο. «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή» τονίζει, σημειώνοντας πως το ίδιο τον ενημερώνουν ότι θα κάνουν και οι βουλευτές του κόμματός του. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Ιωάννινα, θα βρεθεί τον Δεκαπενταύγουστο ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τασούλας. «Οπως κάθε χρόνο, θα παραστώ στους πανηγυρικούς εσπερινούς» λέει στην «Κ», προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας. «Στην επαρχία άλλωστε τα πράγματα είναι πολύ πιο ήρεμα από ό, τι στην πρωτεύουσα. Σε κάθε περίπτωση, δεν αλλάζει η ζωή μας. Η ζωή συνεχίζεται και -παρά τις περί του αντιθέτου συμβουλές σε άλλους τομείς- χωρίς προφυλάξεις. Για μένα, άλλωστε, είναι απολύτως αντιφατικό να είσαι βουλευτής και να φυλάγεσαι».

Το πρόγραμμά του δεν έχει τροποποιήσει ούτε ο βουλευτής Φθιώτιδας και αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρ. Σταϊκούρας. Οπως λέει στην «Κ», μολονότι στην περιφέρειά του έχει καταγραφεί προπηλακισμός (σ. σ. εναντίον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Τσώνη), ο ίδιος θα μεταβεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του για το Δεκαπενταύγουστο συμμετέχοντας σε όλες τις εκδηλώσεις. «Από την άλλη, είναι αλήθεια ότι δεν βλέπω πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να κυκλοφορούν στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Εμένα πάντως το πρόγραμμά μου δεν έχει αλλάξει». Παραδέχεται ωστόσο ότι θα το σκεφτόταν δύο φορές να «έβγαινε» εκτός περιφέρειας. «Με την ενασχόλησή μου με την οικονομία, βέβαια, οι μετακινήσεις μου περιορίζονται ούτως ή άλλως».

Πανηγύρι για πανηγύρι δεν προτίθεται να χάσει ούτε ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος δηλώνει ότι για τρεις εβδομάδες σκοπεύει να «αφιερωθεί» στην ιδιαίτερη πατρίδα του. «Λόγω των υποχρεώσεών μου στη Βουλή, δεν είχα καταφέρει να την επισκεφθώ και τώρα είμαι χαρούμενος που μου δίνεται η δυνατότητα» λέει στην «Κ». «Ηδη έχω δεχθεί προτάσεις για γιορτές σε χωριά και θα τις αποδεχθώ – χωρίς φόβο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή