Επίσκεψη Λαμπρινίδη σε Νορβηγία και Δανία

Επίσκεψη Λαμπρινίδη σε Νορβηγία και Δανία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αλληλεγγύη της Ελλάδας στη Νορβηγία, στον απόηχο της πρόσφατης πρωτοφανούς δολοφονικής επίθεσης του Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, μετέφερε χθες ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το Οσλο και συναντήθηκε με τον Νορβηγό ομόλογό του, Γιόνας Γκαρ Στόρε. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την οικονομική κρίση, με τη νορβηγική πλευρά να δηλώνει ότι θα επαναλάβει τη συμμετοχή της στη χρηματοδότηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων προς την Ελλάδα, την οποία είχε διακόψει. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Λιβύη και οι προοπτικές στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Λαμπρινίδης απόθεσε λουλούδια στον καθεδρικό ναό του Οσλο στη μνήμη των θυμάτων της πρόσφατης τραγωδίας. Συναντήθηκε, επίσης, με την πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του νορβηγικού Κοινοβουλίου, Ινε Ερικσεν Σορέιντε και με τον γ.γ. του Εργατικού Κόμματος Νορβηγίας, Ρέιμοντ Γιόχανσεν. Σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Δανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή