Ερίζουν για το ευρωομόλογο και τον δημόσιο τομέα

Ερίζουν για το ευρωομόλογο και τον δημόσιο τομέα

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παγκόσμια οικονομία τρεκλίζει υπό το βάρος των καθημερινών εξελίξεων και οι πολιτικές ηγεσίες μοιάζουν αδύναμες να πείσουν ή να τιθασεύσουν τις αγορές, οι οποίες δοκιμάζουν τα όρια αντοχής των εθνικών προϋπολογισμών. Εν μέσω αυτού του κλίματος διεθνούς αγωνίας, στην Ελλάδα τα δύο κόμματα εξουσίας αναλώνονται σε διαξιφισμούς και λεκτικές κορώνες, διεκδικώντας είτε την πατρότητα του… ευρωομολόγου είτε τη θέση της… λιγότερο κακής κυβέρνησης που πέρασε από τον τόπο.

Η πολύμηνη βεντέτα μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου και του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Μιχελάκη είχε χθες ακόμη ένα επεισόδιο, καθώς ο αντιπρόεδρος -κατά τον απολογισμό των δράσεων για την αποκατάσταση του κέντρου της Αθήνας- δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Τις τελευταίες ημέρες το σύστημα παραπληροφόρησης της Συγγρού διέδιδε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διακοπές. Αντιμέτωποι με την πραγματικότητα του μεγάλου έργου της κυβέρνησης, αλλά και με τις απερίγραπτες ευθύνες τους για όσα κληροδότησαν, προσπαθούν πάντα να αμαυρώσουν την εθνική προσπάθεια, να αρνηθούν κάθε πρόοδο, να προσποιηθούν ότι δεν βλέπουν την αλήθεια», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Και πρόσθεσε: «Μεταξύ των «επτά νάνων» της ηγεσίας της Ν.Δ., που όλο και περισσότερο μοιάζει με την Πολιτική Ανοιξη, ο κ. Μιχελάκης δικαίως κερδίζει τον τίτλο του «αιώνιου γκρινιάρη». Είναι, μαζί με τον αρχηγό του, οι ιεραπόστολοι της εθνικής μιζέριας, εκείνοι που επέλεξαν να γίνουν οι κήρυκες της εθνικής κατάθλιψης, επενδύοντας στην αποτυχία του έθνους, ώστε να πάρουν μετά την εξουσία».

Σε υψηλούς τόνους ήταν και η απάντηση του κ. Μιχελάκη, ο οποίος επεσήμανε πως θα ήταν καλύτερα και για τον ίδιο τον κ. Πάγκαλο και για τον τόπο εάν βρισκόταν σε μόνιμες διακοπές. «Δεν μπόρεσε ακόμη να αντιληφθεί την κοινωνική κατάθλιψη που έφεραν οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ. Εάν δεν έχασε κάθε επαφή με την πραγματικότητα, προκαλεί βάναυσα όλους τους Ελληνες», επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης καταλήγοντας: «Τελικά, ένα είναι βέβαιο: Οτι ο δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αφού έμεινε χωρίς αρμοδιότητες και ρόλο, προσπαθεί να αποκτήσει πολιτική υπόσταση βρίζοντας και προκαλώντας. Στο παιχνίδι αυτό, θα τον αφήσουμε μόνο του».

Ο νέος κύκλος αντιπαράθεσης πυροδοτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η Ν.Δ. ανέδειξε ως κεντρικό ζήτημα τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και γραμματειών στο Δημόσιο, τη στιγμή που η κυβέρνηση επαγγέλλεται μείωση του κράτους. Ο κ. Πάγκαλος απάντησε, την προηγούμενη Δευτέρα, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κέα, αναγκάζοντας τον κ. Μιχελάκη να εκδίδει ανακοινώσεις από το… Λεωνίδιο, όπου βρίσκεται για διακοπές. ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., πάντως, αντιπαρατέθηκαν και για την πατρότητα του ευρωομολόγου. Η Ν.Δ. επεχείρησε να οικειοποιηθεί την ιδέα, χάριν του κ. Σαμαρά, προκαλώντας χθες την αντίδραση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Αγγελου Τόλκα, αλλά και της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη της οποίας είναι φυσικά σε διακοπές. Ο κ. Τόλκας υπενθύμισε ότι «από τον Δεκέμβριο του 2009, ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, διατύπωσε δημοσίως την ανάγκη θέσπισης ευρωομολόγου… και τον Δεκέμβριο του 2010 συγκρότησε σχετική επιτροπή υπό τη βουλευτή και πρώην επίτροπο στην Ε.Ε., Βάσω Παπανδρέου, με στόχο τη διαμόρφωση μιας ευρείας συμμαχίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο». «Χαιρόμαστε που η Ν.Δ. αποδέχεται την ορθότητα της λύσης του ευρωομολόγου, για την οποία αγωνίζεται επί δύο χρόνια διεθνώς ο πρωθυπουργός», κατέληξε ο κ. Τόλκας, προκαλώντας το σχόλιο της Συγγρού. «Στην πρώτη του δήλωση, ο κ. Τόλκας πήρε άριστα! Απέδειξε ότι είναι άξιος κλώνος του κ. Μόσιαλου. Ο κόσμος, όμως, ξέρει ποιος αγωνίζεται και ποιος λέει «ναι σε όλα»».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή