Πολιτική βούληση από τους ηγέτες ζητεί η ΔΗ.ΣΥ.

Πολιτική βούληση από τους ηγέτες ζητεί η ΔΗ.ΣΥ.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική απάντηση στην οικονομική κρίση προκρίνει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την προφανή αδυναμία των ηγεσιών σε Ευρώπη και ΗΠΑ να πείσουν τις αγορές και, συνεπώς, να «ελέγξουν» και τις κερδοσκοπικές επιθέσεις στις οικονομίες.

«Τώρα είναι η ώρα της πολιτικής», επεσήμανε σε δήλωσή της η κ. Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι «οι ηγέτες οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βρεθούν μπροστά από τις αγορές». Μπροστά στην προφανή αδυναμία των ηγεσιών να καθησυχάσουν τις αγορές, η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ.- που βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με Ευρωπαίους πολιτικούς αλλά και με συνομιλητές της πέραν του Ατλαντικού- καταλήγει πως «απάντηση στο οικονομικό πρόβλημα υπάρχει, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η πολιτική βούληση θα υπερισχύσει».

Σε ένα παράλληλο μέτωπο, η Συμμαχία εξαπέλυσε χθες σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την εφαρμοζόμενη από 1ης Σεπτεμβρίου υπαγωγή των υπηρεσιών και προϊόντων εστίασης στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ. «Ενώ θα έπρεπε η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της να καταβάλλουν ουσιαστικές προσπάθειες για τον περιορισμό των δαπανών του κράτους, που είναι και αυτές που εκτοξεύουν το έλλειμμα, επιμένουν στην εσφαλμένη πολιτική της υψηλής φορολογίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΔΗ.ΣΥ.

«Η μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών από ΦΠΑ 13% στο 23% το μόνο που καταφέρνει είναι να σφίγγει ακόμα περισσότερο τον βρόχο στη λειτουργία της αγοράς, πλήττοντας για ακόμα μία φορά τον ιδιωτικό τομέα, τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους σε αυτόν. Αυτό που χρειάζεται η χώρα για να αντιμετωπισθεί το ταμειακό έλλειμμα δεν είναι οι αδικαιολόγητες αυξήσεις των άμεσων ή έμμεσων φόρων, αλλά οι γενναίες παρεμβάσεις μείωσης του κράτους, περιορισμού της σπατάλης του και αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του. Μόνο έτσι θα περιορίσουμε τα ελλείμματα, δημιουργώντας τα απαραίτητα πρωτογενή πλεονάσματα», καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Αμέσως μετά τις θερινές διακοπές και ενόψει του «καυτού» Σεπτεμβρίου, η κ. Μπακογιάννη προγραμματίζει περιοδείες, αρχής γενομένης από την περιοχή της Μακεδονίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή