Αποδοκιμασία από ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ

Αποδοκιμασία από ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιορισμένες ήταν οι αντιδράσεις των μικρότερων κομμάτων στην εκ νέου σύγκρουση της κυβέρνησης με το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο ελέγχεται σε σημαντικό βαθμό από το λεγόμενο «βαθύ» ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η στάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία -παρά την εργώδη χθεσινή παραγωγή ανακοινώσεων για σειρά άλλων ζητημάτων- ουδεμία επίσημη αντίδραση εκδήλωσε για τις απειλές να θέσει η ΑΔΕΔΥ υπό την αιγίδα της όσους εφοριακούς αποφασίσουν εν είδει λευκής απεργίας να μην προχωρήσουν στην είσπραξη εσόδων.

Στη νέα αυτή σύγκρουση δεν έλαβε θέση ούτε και το Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο κατά τα λοιπά εξαπέλυσε χθες συνολική επίθεση για την ασκούμενη οικονομική πολιτική, η οποία -όπως υποστηρίζουν στον Περισσό- συνιστά μέρος γενικότερου σχεδιασμού και εξαθλιώνει τους λαούς της Ευρώπης.

Τόσο κατά της ΑΔΕΔΥ όσο και κατά της κυβέρνησης έβαλε ο ΛΑΟΣ. Το Γραφείο Τύπου του κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι: «Η ελληνική κοινωνία απηυδισμένη, αηδιασμένη και κουρασμένη δεν αντέχει ούτε τους «βιασμούς» της κυβέρνησης ούτε τους «εκβιασμούς» των «καλοβολεμένων». Πρέπει να σπάσουμε τις αλυσίδες με το φαύλο παρελθόν».

Η ανακοίνωση καταλήγει με το συμπέρασμα ότι: «Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε τον τρόπο και προφανώς ούτε τον χρόνο να το φέρει εις πέρας».

Σε αντίθεση προς το ΛΑΟΣ, ευθύς εξαρχής εναντίον της ΑΔΕΔΥ και των δηλώσεων του κ. Παπασπύρου για λευκή απεργία, τάχθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη άφησε μεν αιχμές εναντίον των αποσπασματικών -όπως είπε- κινήσεων της κυβέρνησης, αλλά καταδίκασε τις τακτικές που εξήγγειλε ο κ. Παπασπύρος. Συγκεκριμένα, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι: «Το γεγονός πως η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά προχωρεί σε κρίσιμες αλλαγές στον δημόσιο τομέα με αποσπασματικό τρόπο δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ που «πυροβολεί» επί της ουσίας τον φορέα που τον πληρώνει. Η λογική ότι το βάρος των κινητοποιήσεων θα είναι στη μείωση των εισπράξεων του κράτους, είναι καταστροφική και επιζήμια για τη χώρα και τις θυσίες των πολιτών».

Ουδέν επίσης εκ των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχολίασε τις εξαγγελίες του κ. Ηλ. Μόσιαλου για ενεργοποίηση των πειθαρχικών συμβουλίων σε περίπτωση λευκής απεργίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή