Ν.Δ.: Απέτυχε η δημοσιονομική πολιτικη

Ν.Δ.: Απέτυχε η δημοσιονομική πολιτικη

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι γαλάζιες βολές προς την κυβέρνηση τόσο για την οικονομία όσο και για τη δημόσια διοίκηση, με τους τομεάρχες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης -έστω και από τους τόπους διακοπών τους- να μην αφήνουν αναπάντητη οποιαδήποτε τοποθέτηση της κυβέρνησης. Η συνεχιζόμενη απόκλιση εσόδων και δαπανών στον προϋπολογισμό, τα λουκέτα στο εμπόριο, η υπαγωγή των ειδών και υπηρεσιών εστίασης στον υψηλό συντελεστή του ΦΠΑ (23%), αλλά και ο κίνδυνος λουκέτου στα ΚΕΠ της χώρας, βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο της κριτικής της Νέας Δημοκρατίας, η οποία πάντως απέφυγε να σχολιάσει την έμμεση απειλή της ΑΔΕΔΥ για στοχευμένες απεργίες σε κρίσιμους τομείς όπως η είσπραξη εσόδων.

Ως ««καλό παράδειγμα» αποτυχημένης δημοσιονομικής πολιτικής» χαρακτήρισαν οι κ. Χρ. Σταϊκούρας και Γ. Βρούτσης την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, την ίδια στιγμή που ο έτερος τομεάρχης Ν. Μηταράκης υπογράμμιζε -με αφορμή έρευνα της ΕΣΕΕ για το εμπόριο- πως «η πολιτική ΠΑΣΟΚ έφερε λουκέτα, ανεργία και ύφεση». Ως προς τον προϋπολογισμό, η Ν.Δ. σημειώνει ότι «τα έσοδα καταρρέουν, οι δαπάνες διογκώνονται παρά την άτυπη στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας, ενώ και το έλλειμμα διευρύνεται δραματικά, παρά την τεράστια μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να καλυφθεί η υστέρηση εσόδων». Σε υψηλούς τόνους και η κριτική του κ. Χρ. Ζώη για τον κίνδυνο να αναστείλουν τη λειτουργία τους εκατοντάδες ΚΕΠ στη χώρα, εξαιτίας της μη ανανέωσης των συμβάσεων του προσωπικού.

Μάχες παρασκηνίων στη ΔΑΚΕ

Την ίδια στιγμή που η ηγεσία της Ν.Δ. βάλλει κατά της κυβέρνησης, οι γαλάζιοι συνδικαλιστές βρίσκονται στα ενδοπαραταξιακά τους χαρακώματα. Αφορμή για το νέο επεισόδιο στάθηκε μήνυμα που διακινήθηκε προ ημερών μέσω κινητών, με σκληρή κριτική εις βάρος του γραμματέα Συνδικαλισμού Γ. Μανώλη, του ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη και του διαδόχου τους στη ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκη. Το μήνυμα που φέρει την υπογραφή «Νέα ΔΑΚΕ» προκάλεσε την αντίδραση του κ. Κιουτσούκη που έκανε λόγο για «Εφιάλτες». Για τους περισσότερους, είναι θέμα χρόνου η σύρραξη. Διόλου τυχαία, το τελευταίο διάστημα ως επικεφαλής της ΔΑΚΕ Ιδ. Τομέα έχουν τεθεί οι Γ. Τσαλικάκης, Β. Μπουζούλας (αποχωρώντας, παραιτήθηκε και από μέλος της ΔΑΚΕ) και πλέον ο Ν. Κιουτσούκης, δίχως να εξασφαλίσουν την ενότητα της παράταξης. Προ καιρού, ο κ. Μ. Τριανταφυλλίδης είχε ζητήσει με ανοιχτή επιστολή έκτακτο συνέδριο της ΔΑΚΕ, αλλά και της ΓΣΕΕ, ενώ ακολούθησε δημόσια αντιπαράθεση με τον κ. Κιουτσούκη. Η κατάσταση επιδεινώνεται από την αδυναμία της γαλάζιας ηγεσίας να διαχειρισθεί τη συνδικαλιστική πτέρυγα, αλλά και από τη… χρυσή ουδετερότητα που -όπως λέγεται- τηρεί ο κ. Γ. Μανώλης ενόψει του ενδεχομένου να είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή