Λαμπρινίδης διαψεύδει ισχυρισμούς Μπουλούκμπασι

Λαμπρινίδης διαψεύδει ισχυρισμούς Μπουλούκμπασι

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καμιά ελληνική κυβέρνηση ποτέ δεν έχει κάνει καμία τέτοια συμφωνία με την Τουρκία» δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης, αναφορικά με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Σαμπάχ», για ισχυρισμούς του Τούρκου πρώην πρέσβη Ντενίζ Μπουλούκμπασι, περί αποδοχής της Ελλάδας να εκτείνονται τα χωρικά ύδατα στα έξι μίλια σε συγκεκριμένες περιοχές του Αιγαίου. Ο κ. Λαμπρινίδης επανέλαβε ότι οι διερευνητικές επαφές γίνονται για τον προσδιορισμό της υφαλοκρηπίδας και πρόσθεσε ότι το Διεθνές Δίκαιο δίνει δικαίωμα στην Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, όποτε και όπως η ίδια κρίνει. «Δεν δέχομαι και δεν ανέχομαι κανένας να αμφισβητεί τον πατριωτισμό οποιουδήποτε κόμματος, πρωθυπουργού ή υπουργού αυτής της χώρας», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών. Χαρακτήρισε, δε, τις αναφορές της τουρκικής εφημερίδας «προπαγάνδα της Τουρκίας», που αναπαράγεται σαν ζεσταμένο φαγητό.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, που διετέλεσε στο παρελθόν εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι τίποτε από όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα δεν ισχύει, «τίποτε δεν είχε συμφωνηθεί». Και αυτός από την πλευρά του οριοθέτησε ως μοναδικό «θεμελιώδη στρατηγικό στόχο των διερευνητικών από την πλευρά της Ελλάδας» την υπεράσπιση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή