Αμβρόσιος υπέρ Ντερτιλή και κατά πολιτεύματος

Αμβρόσιος υπέρ Ντερτιλή και κατά πολιτεύματος

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα παραλήρημα εναντίον του πολιτεύματος και με μια προσωπική επίθεση εναντίον του κ. Γ. Πεταλωτή, απάντησε χθες ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος στο δημοσίευμα της «Κ» σχετικά με τα κολακευτικά σχόλιά του για τον στρατιωτικό της δικτατορίας Νίκο Ντερτιλή. Την απάντησή του ο κ. Αμβρόσιος κοινοποιεί εκτός από τους άμεσα ενδιαφερομένους και στον κρατούμενο Ντερτιλή.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων σχολιάζει βασικά το γεγονός ότι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για τις φυλακές, δήλωσε στην «Κ» πως «αδυνατούσε να πιστέψει» το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Αμβρόσιου. Οπως μάλιστα ο ίδιος αποκαλύπτει στο κείμενό του έγραφε επίσης ότι: «Δεν είναι δυνατόν οι διάφοροι «κουκουλοφόροι» να κινούνται, να καταστρέφουν κατά βούλησιν και να παραμένουν ατιμώρητοι, ενώ κάποιοι γενναίοι Ανδρες -το αν είναι Στρατηγοί ή Στρατιώτες είναι όλως επουσιώδες -να ευρίσκωνται εις την φυλακήν». Εν συνεχεία ο κ. Αμβρόσιος εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση ξεκινώντας με τη φράση «αυτή την «Χούντα» της ιδικής σας εκδόσεως την απεχθάνομαι». Μεταξύ άλλων, λέει επίσης ότι: «αυτή την «Χούντα», η οποία παρακάμπτει τη Βουλή και υπογράφει το Μνημόνιο με την υπογραφή ενός, την απεχθάνομαι». Συνεχίζει την επιστολή του με σαφή αιχμή εναντίον του σημερινού πολιτεύματος, λέγοντας πως: «Ναι, τη σημερινή πολιτική κατάσταση, η οποία κυβερνά απολυταρχικά, έχει όμως κοινοβουλευτικό μανδύα, δεν την αποθαυμάζω». Και καταλήγει απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Πεταλωτή: «Ταύτα προς σωφρονισμόν και… επιμόρφωσιν υμών, κύριε αξιωματούχε της κοινοβουλευτικής… «Δημοκρατίας» των ημερών μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή