Καταγγελίες και έλεγχοι

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι της νεοσύστατης Οικονομικής Αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, αστυνομικοί των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε πρατήρια υγρών καυσίμων και σε ιατρεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, εντοπίζοντας τελικά 31 παραβάτες. Πρόκειται για έντεκα παραλιακά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αττική, έξι αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη και επτά στη Χαλκιδική. Σε αυτά διαπιστώθηκαν 21 παραβάσεις φορολογικού χαρακτήρα (μη έκδοση αποδείξεων κ.ά.), αλλά και παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων, όπως έλλειψη σχετικής άδειας λειτουργίας. Ακόμα, σε ένα από τα τρία ιατρεία που ελέγχθηκαν από την Οικονομική Αστυνομία στην Αττική, βρέθηκε ότι διέθετε αθεώρητες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Επίσης, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αττική διαπιστώθηκε ότι η ταμειακή μηχανή που χρησιμοποιούνταν για τις αποδείξεις δεν ήταν θεωρημένη από την εφορία, ενώ παράλληλα δεν τηρούνταν τα σχετικά βιβλία. Ολοι οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατόπιν καταγγελιών πολιτών που έγιναν στον αριθμό 11012. Από την αρχή έναρξης λειτουργίας της συγκεκριμένης λειτουργίας έχουν σχηματιστεί 49 δικογραφίες για παραβάσεις οικονομικής φύσεως.

Σε λιγότερο από δύο μήνες λειτουργίας, η υπηρεσία έχει δεχθεί πάνω από 500 κλήσεις – καταγγελίες των πολιτών. Η προηγούμενη μεγάλη επιχείρηση είχε πραγματοποιηθεί το τριήμερο 5 – 7 Αυγούστου όταν κλιμάκια της υπηρεσίας είχαν πραγματοποιήσει 42 ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Μύκονο και Πάρο, παραπέμποντας τελικά επτά από τους ελεγχθέντες στον εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή