Τα ΕΛΤΑ υπερασπίζονται τις επιχορηγήσεις

Τα ΕΛΤΑ υπερασπίζονται τις επιχορηγήσεις

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση των ταχυδρομικών προκάλεσαν οι πληροφορίες, ότι στο πόρισμα που ετοιμάζει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λ. Ρακιντζής, διαπιστώνονται παράνομες και αντίθετες με τη νομοθεσία επιχορηγήσεις της Ομοσπονδίας των Σωματείων τους, ύψους 3,7 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γ. Βασιλόπουλος αμφισβήτησε τα στοιχεία που διέρρευσαν στον Τύπο, ενώ υποστηρίζει ότι όλες οι επιχορηγήσεις ήταν νόμιμες και περιλαμβάνονταν στο πλαίσιο της υπογραφής των Συλλογικών Συμβάσεων. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της διοίκησης των ΕΛΤΑ, που χαρακτηρίζει «απόλυτα νόμιμους και διαφανείς τους όρους των Συλλογικών Συμβάσεων». Ο κ. Βασιλόπουλος άφησε αιχμές κατά του κ. Ρακιντζή, λέγοντας ότι διενήργησε έρευνα σε βάθος 12ετίας ώστε να μεγαλώσει το ποσό και να φανεί σαν σκάνδαλο, ενώ απέδωσε εμμέσως και πολιτικά κίνητρα στην έρευνα, λέγοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια συστηματική στρατηγική απαξίωσης των ΕΛΤΑ, προκειμένου να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμά του, ο κ. Ρακιντζής διαπιστώνει ότι oι επιχορηγήσεις στην Ομοσπονδία ήταν παράνομες και αντίθετες με τη νομοθεσία, η οποία απαγορεύει την ενίσχυση Β/βάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων από τις διοικήσεις. Αναφέρεται επίσης ότι δεν γίνονταν έλεγχοι από τις διοικήσεις των ΕΛΤΑ των δαπανών. Πού πήγαιναν, δηλαδή, τα χρήματα τα οποία εισέπραττε κάθε χρόνο η Ομοσπονδία για να τα διαθέσει σε θερινές διακοπές των εργαζομένων, παιδικές εκδηλώσεις κ.λπ. Επίσης, αναφέρει ότι μέσω των Συλλογικών Συμβάσεων παρακρατούνται εισφορές από τους 8.400 υπαλλήλους, που αγγίζουν τα 12 εκατ. ευρώ, διαδικασία που χαρακτηρίζουν οι επιθεωρητές παράτυπη, καθώς αυτό επιτρέπεται μόνο για τα Α/βάθμια σωματεία. Ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι για όλα τα ποσά υπάρχουν τα παραστατικά και πρόσθεσε ότι ένα μεγάλο μέρος της επιχορήγησης έχει διατεθεί για τη στέγαση των γραφείων της Ομοσπονδίας σύμφωνα με το νόμο 1264, που προβλέπει ότι οι διοικήσεις πρέπει να μεριμνούν για τη στέγαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή