Πονοκέφαλος στο Μαξίμου ενόψει συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ

Πονοκέφαλος στο Μαξίμου ενόψει συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κύριο στόχο την άμβλυνση των εντάσεων στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, οδεύουν οι επιτελείς του κ. Γ. Παπανδρέου προς την 3η Σεπτεμβρίου, εμβληματικής για το ΠΑΣΟΚ ημερομηνίας διεξαγωγής της Εθνικής Συνδιάσκεψης. Σκοπός της Συνδιάσκεψης, η οποία θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα πριν από τη ΔΕΘ, είναι να τεθούν οι νέοι στόχοι και προσανατολισμοί του ΠΑΣΟΚ σε μια περίοδο κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.

Χθες το πρωί μάλιστα, ο κ. Γ. Παπανδρέου συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του στη Βουλή, όπου παρευρέθησαν ο κ. Μιχ. Καρχιμάκης, καθώς επίσης και άλλα στελέχη του Κινήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε το κακό κλίμα που φαίνεται να επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς στην Ιπποκράτους είναι εμφανής πλέον ο διαχωρισμός σε δύο διαφορετικές απόψεις: μιας σιωπηλής που τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων και μιας πιο ηχηρής που τις απορρίπτει.

Ο κ. Καρχιμάκης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις περιφερειακές συνδιασκέψεις, οι οποίες γίνονται ανά την Ελλάδα και για εκείνες που θα γίνουν (η τελευταία θα συγκληθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στις 27 Αυγούστου, μια εβδομάδα πριν από την Εθνική Συνδιάσκεψη). Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή σύσκεψη ο πρωθυπουργός είπε στους παρευρισκόμενους ότι επιθυμεί να εμπεδωθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ένα κλίμα εμπιστοσύνης, και να επεξηγηθούν επαρκώς ορισμένα θέματα, τα οποία έχουν αφεθεί δίχως απάντηση από το Κίνημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου έφερε ως παράδειγμα τη συζήτηση περί του νεοφιλελευθερισμού και ότι στη Συνδιάσκεψη θα πρέπει να εξηγηθεί ότι το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί διαφορετική πολιτική, παρότι κάποιοι προσπαθούν να αποδείξουν το αντίθετο. Υπενθυμίζεται βέβαια ότι η κριτική για νεοφιλελευθερισμό προέρχεται κατά βάση από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ (όπως λ.χ. τον κ. Γ. Παναγιωτακόπουλο της «Αριστερής Πρωτοβουλίας»).

Στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε ότι εκτός από την ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να δώσει το πολιτικό στίγμα και να ηρεμήσει τα οξυμένα πνεύματα, θα γίνουν και παράλληλες διαδικασίες. Θα συγκληθεί, βεβαίως, η ολομέλεια του Κινήματος, ενώ θα υπάρξουν και πέντε θεματικοί κύκλοι ή ενότητες, με έμφαση σε διάφορα θέματα. Ο βασικός νεωτερισμός της επερχόμενης Συνδιάσκεψης είναι μία από τις πέντε ενότητες που θα είναι αφιερωμένη στα κινήματα και στον ρόλο τους στο μέλλον, ενώ θα τεθεί και το ζήτημα του συνδικαλισμού στην παρούσα συγκυρία. Η ενότητα αυτή συνιστά βέβαια σαφή αναφορά στο Κίνημα των Αγανακτισμένων, το οποίο στο ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσουν να εξηγήσουν. Οπως ανέφεραν οι ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να περιορίσει την κομματική δραστηριότητα στην Εθνική Συνδιάσκεψη, αλλά θεωρεί ότι με βάση τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν από αυτήν, μπορεί να δρομολογηθεί σύντομα η διεξαγωγή ακόμη και ενός Πανελλήνιου Συνεδρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή