Η Ν.Δ. διευρύνει την κριτική έναντι της κυβέρνησης

Η Ν.Δ. διευρύνει την κριτική έναντι της κυβέρνησης

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση μάχης έναντι της κυβέρνησης παίρνει η Νέα Δημοκρατία, διευρύνοντας πλέον την κριτική της από την οικονομική πολιτική που εκ των πραγμάτων, πάντως, παραμένει στην αιχμή, σε μια ευρεία γκάμα ζητημάτων. Στην αιχμή του αντιπολιτευτικού δόρατος παραμένουν ο πρωθυπουργός αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Οικονομίας κ. Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος, όπως εκτιμούν στη Νέα Δημοκρατία, απώλεσε πολύ γρήγορα τον αέρα που πρόσφερε στον ίδιο, αλλά και το κόμμα του, η αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Γ. Μιχελάκης κλιμάκωσε την κριτική του, κατηγορώντας τον κ. Ευ. Βενιζέλο ότι «ομολογεί το Βατερλώ του», και συγκεκριμένα ότι η ύφεση, η οποία στο Μεσοπρόθεσμο προβλεπόταν να κινηθεί 3,5%, θα ξεπεράσει το 4,5%. Μίλησε ακόμη για έμμεση ομολογία του υπουργού ότι θα πάρει νέα μέτρα, την ώρα που γνωρίζει ότι δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία, ενώ κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί του στη συμφωνία με τη Φινλανδία, για το θέμα των εγγυήσεων, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τη νέα δανειοδότηση της χώρας.

«Καλό θα ήταν, ο κ. Βενιζέλος πρώτα απ’ όλα να έβαζε… πάτο στο βαρέλι της δικής του αμετροέπειας και των λαθών.

Και βέβαια, είναι κωμικό αφού πανηγύρισε τη συμφωνία, που υπέγραψε με τη Φινλανδία για τις εγγυήσεις, να έχει το θράσος να ζητεί από τη Νέα Δημοκρατία να μαζέψει εκείνη τα λάθη της δικής του ανικανότητας», κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

Δεσμεύσεις

Με φόντο την αναταραχή που έχει προκληθεί από την απόφαση και άλλων ευρωπαϊκών χωρών να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Φινλανδίας και να ζητήσουν εγγυήσεις για την παροχή της νέας βοήθειας, ο κ. Σαμαράς και οι επιτελείς του εκτιμούν ότι η απόφαση της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου δημιουργεί όλο και πιο ασφυκτικές δεσμεύσεις για την Ελλάδα.

Ενόψει και της μετάβασής του στη ΔΕΘ, ο κ. Σαμαράς θα ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες κύκλο επαφών με κοινωνικούς φορείς, ενώ ταυτοχρόνως θα προετοιμάσει τη φθινοπωρινή επίθεσή του στην κυβέρνηση, η οποία θα είναι πολυεπίπεδη και θα εκτείνεται από την απελευθέρωση των «κλειστών επαγγελμάτων» (ειδικά για την περίπτωση των ΤΑΧΙ), το νομοσχέδιο για την Παιδεία (που στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι θα είναι το επόμενο πεδίο έντασης), το ενιαίο μισθολόγιο κ. ά.

Με ιδιαίτερη ένταση, εξάλλου, προτίθεται να αναδείξει ο κ. Σαμαράς το επόμενο διάστημα τα ζητήματα της εγκληματικότητας που αυξάνεται δραματικά, αλλά και το μεταναστευτικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή