Σε ρυθμούς ΔΕΘ η Κουμουνδούρου

Σε ρυθμούς ΔΕΘ η Κουμουνδούρου

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παρουσία του κ. Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ εστιάζει το ενδιαφέρον της η Κουμουνδούρου. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου πιθανότατα στις 12 Σεπτεμβρίου, στην οποία αναμένεται να ζητήσει εκ νέου εκλογές, αλλά και να επαναλάβει την έκκληση για συμπαράταξη της Αριστεράς σε έναν νέο συνασπισμό εξουσίας.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης και οι έντονες επιφυλάξεις τους στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου έχουν δικαιωθεί από τα γεγονότα. «Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις επισημάνσεις μας για τα αποτελέσματα της τελευταίας συνόδου, αφού σε αυτήν επιβεβαιώθηκε άθικτο το νεοφιλελεύθερο δόγμα», ανέφερε σε πρόσφατη ανακοίνωση ο ΣΥΝ, ενώ ο κ. Τσίπρας είχε τονίσει ότι «οι αγορές δεν κατευνάζονται. Μπορεί να παρακαμφθούν, να ακυρωθούν κατά μια έννοια για να βρεθεί λύση, αλλά να κατευναστούν οι αγορές εμείς το βλέπουμε αδύνατο».

Η έμφαση στην Κουμουνδούρου για το επόμενο διάστημα θα είναι να ξαναπιάσει το νήμα εκεί που το άφησε στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, δηλαδή να βελτιώσει την απήχησή της σε όσους από τον σοσιαλιστικό χώρο διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική, αλλά και στους «Αγανακτισμένους». Ο κ. Τσίπρας μιλά για τη «μεγάλη δεξαμενή του ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού χώρου» και επισημάνει ότι «οι «Αγανακτισμένοι» είναι ένα κίνημα που μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας». Το ζητούμενο είναι «αυτή η πλειοψηφία να εκφραστεί και στο πολιτικό πεδίο». Ανοιγμα στους «Αγανακτισμένους» έκανε και ο κ. Δ. Βίτσας. Μίλησε «για ένα μεγάλο δημοκρατικό πανηγύρι, που ο λαός θα αποφασίζει με μορφές άμεσης και αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας». Στο εσωκομματικό επίπεδο το θέμα της συμπαράταξης της Αριστεράς προκαλεί τριβές. Στην ιστοσελίδα iskra.gr (εκφράζει το Αριστερό Ρεύμα και τον Π. Λαφαζάνη) εμφανίστηκε άρθρο στο οποίο επισημαίνεται ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για συμπαράταξη της Αριστεράς χωρίς να αποσαφηνίζουμε το προγραμματικό περιεχόμενό της». Το άρθρο υποστηρίζει ότι «χωρίς ισχυρή βούληση για στάση πληρωμών και έξοδο από το ευρώ, η πάλη κατά του Μνημονίου είναι απλή δημαγωγία» και ακυρώνοντας όλη την προσπάθεια του κ. Τσίπρα, προσθέτει ότι αυτό συμβαίνει «όταν οι δυνάμεις που συμμετέχουν στο αντιμνημονιακό μέτωπο θεωρούν τόσο τη στάση πληρωμών όσο και την έξοδο από το ευρώ καταστροφή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή