Σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας

Σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ προωθεί η κυβέρνηση. Ηδη προχωρεί η καταγραφή της περιουσίας και ετοιμάζεται μελέτη. Οπως είπε ο κ. Μόσιαλος, θα διατεθεί άμεσα προς αξιοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών έκταση 700 στρεμμάτων στην Περαία Θεσσαλονίκης, αξίας 300 εκατ. ευρώ. Εξάλλου τον Σεπτέμβριο ξεκινά στην Κατεχάκη η απεγκατάσταση συγκεκριμένων τμημάτων της ΕΡΤ, με παράλληλη μεταφορά των εργαζομένων στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής. Πρόκειται για γραφεία 2.200 τ.μ. στα οποία στεγάζονται περίπου 290 άτομα. Στην Κατεχάκη θα παραμείνουν τα τρία στούντιο καθημερινής παραγωγής εκπομπών (ζωντανών – video). Τέλος, 38 εκατ. ευρώ θα διατεθούν την επόμενη τετραετία σε ψηφιακές επενδύσεις. Η ΕΡΤ θα προχωρήσει και σε μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου -ύψους 285 εκατ. ευρώ- προκειμένου το 2012 να πετύχει κερδοφορία.

Αντιδράσεις

«Περισσότερα ερωτήματα δημιούργησε ο κ. Μόσιαλος», σχολίασε ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. κ. Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος σημείωσε ότι «σε αυτές τις δύσκολες εποχές, η κυβέρνηση επιλέγει να διατηρήσει στο ακέραιο το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι πολίτες, την ώρα που συρρικνώνει υπηρεσίες και κλείνει κανάλια».

Κατά τη Δημοκρατική Συμμαχία, το κυβερνητικό σχέδιο κινείται «στη σωστή κατεύθυνση, αλλά με αργά βήματα», ενώ απαραίτητη είναι «η κατάργηση της εισφοράς των πολιτών για την ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η χρηματοδότησή της με διαφανή τρόπο». Την πλήρη αντίθεσή τους με τις εξαγγελίες εξέφρασαν με κοινή ανακοίνωσή τους όλα τα σωματεία των εργαζομένων στον Τύπο, κάνοντας γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουν «τη μορφή των κοινών δράσεών τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή