Στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πρόσωπο θα έχει το επόμενο διάστημα στο στόχαστρό της η Ν. Δ.: τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο. Το επιτελείο του κ. Αντ. Σαμαρά εκτιμά ότι ο πολιτικός χρόνος που φάνηκε προς στιγμήν να κερδίζει η κυβέρνηση με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου εξαντλήθηκε δραματικά γρήγορα και ότι ανάλογη είναι η επίπτωση και για τον κ. Βενιζέλο, που προ μηνός εμφανιζόταν ως ο μόνος ικανός να βελτιώσει την κυβερνητική εικόνα. Στη Ν. Δ. μιλούν ήδη ανοικτά για «Βατερλώ» του υπουργού Οικονομίας και του αποδίδουν πλήρως τις ευθύνες για την ειδική συμφωνία με τη Φινλανδία. Μιλώντας στην «Κ» υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος εξέφραζε ανοιχτά τον προβληματισμό του, οι εξελίξεις να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας όχι τόσο στο επίπεδο των απαιτήσεων εκ μέρους άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπου είναι πιθανό να ληφθεί μια πολιτική απόφαση, αλλά κυρίως σε αυτό των ιδιωτών ομολογιούχων. «Δεν απασχολεί, άραγε, τον υπουργό, το ενδεχόμενο κερδοσκοπικά Funds που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, αντί να τα πουλήσουν στη δευτερογενή αγορά και μάλιστα σε εκπτωτικές τιμές, να απαιτήσουν εγγυήσεις;» έλεγε η εν λόγω πηγή, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα με έμφαση το γεγονός ότι και η συμφωνία με τη Φινλανδία έγινε ενώ ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με τις τράπεζες.

Στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων, το επόμενο διάστημα στελέχη της Ν. Δ. θα ζητήσουν δημοσίως και με ένταση να χυθεί άπλετο φως στη συμφωνία με τη Φινλανδία και να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός σε τι συνίστανται αυτές οι εγγυήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή