Υφεση και ατολμία φέρνουν νέα μέτρα

Υφεση και ατολμία φέρνουν νέα μέτρα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εσοδα και δαπάνες εξακολουθούν να παραμένουν οι δύο βασικές ανοιχτές πληγές για τα δημόσια οικονομικά. Υπό το βάρος της συνεχώς εντεινόμενης ύφεσης, αλλά και της πολιτικής ατολμίας, που οδηγούν στη λήψη νέων μέτρων, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι -ένα μήνα μετά τις αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, την 21η Ιουλίου- υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που είναι η υλοποίηση των αποφάσεων αυτών.

Η τρόικα έρχεται να ζητήσει επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων

Αποφασισμένη να επιμείνει στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και να πιέσει για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων έρχεται αυτή τη φορά στην Ελλάδα η τρόικα. Κι αυτό, γιατί οι δανειστές μας διαπιστώνουν ότι, ακόμα και σε περιπτώσεις που έχουν ψηφιστεί νόμοι (όπως για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων), η πρόοδος είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Στο μεταξύ, ο κίνδυνος να εξελιχθεί σε «κανόνα» η «εξαίρεση» της Φινλανδίας, για το β΄ δάνειο, είναι ορατός.

Ανάληψη, αύριο, 10 δισ. από το Δημόσιο, η Τράπεζα της Ελλάδος έτοιμη να παρέμβει

Περί τα 10 δισ. ευρώ ανάληψη θα πραγματοποιήσει αύριο το Δημόσιο από τις καταθέσεις του στις τράπεζες, γεγονός το οποίο θα «χτυπήσει» στη ρευστότητα του συστήματος. Σε κατάσταση εγρήγορσης η Τράπεζα της Ελλάδος, αν της υποβληθούν αιτήματα ενίσχυσής της από ένα ή περισσότερα πιστωτικά ιδρύματα, θα παρέμβει ενεργοποιώντας το Emergency Liquidity Assistance, όπως έγινε σε ανάλογες περιπτώσεις και στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή