Αποχωρεί από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ο κ. Σπ. Παπασπύρος

Αποχωρεί από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ο κ. Σπ. Παπασπύρος

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το επιχείρημα ότι έχει υπερβεί τα προσωπικά του όρια επιβεβαίωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ο πρόεδρός της Σπύρος Παπασπύρος, ενώ διέψευσε ότι προτίθεται να πολιτευτεί.

Ο ένθερμος υποστηρικτής του Γ. Παπανδρέου στην εσωκομματική αναμέτρηση του 2007 έχει πάντως απομακρυνθεί από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, όπως έδειξε η τελευταία αντιπαράθεσή του με τον υπουργό Επικρατείας Ηλ. Μόσιαλο, για το θέμα της λευκής απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων. Αντίθετα, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ είχε πυκνώσει τις επαφές του με την Αριστερά, αλλά και με στελέχη και βουλευτές που βρέθηκαν εκτός ΠΑΣΟΚ λόγω Μνημονίου, όπως οι κ. Αλ. Μητρόπουλος και Γ. Δημαράς.

Μιλώντας χθες στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ fm» ο κ. Παπασπύρος δήλωσε ότι είχε καταθέσει την παραίτησή του από το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, τον Δεκέμβριο του 2010, παρέμεινε όμως όσο ήταν ανοιχτό το ζήτημα του ενιαίου μισθολογίου: «Εχω υπερβεί τα προσωπικά μου όρια. Οταν είσαι 10 χρόνια στον ρόλο του προέδρου της ΑΔΕΔΥ, υπάρχει και ένα προσωπικό όριο», είπε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος προέβλεψε πως σε ό, τι αφορά το μισθολόγιο «δεν θα έχουμε εξελίξεις πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου». Ο ίδιος ξεκαθάρισε, πάντως, δεν θα τις περιμένει.

Ο κ. Παπασπύρος, που διαδέχτηκε τον εκσυγχρονιστή Γ. Κουτσούκο στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ το 2000, είχε προκαλέσει αίσθηση στην εσωκομματική διαμάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2007, δηλώνοντας ότι εάν εκλεγεί ο Ευ. Βενιζέλος θα αποχωρήσει από το κόμμα. Οι εξελίξεις του πρώτου χρόνου μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ απογοήτευσαν το σύνολο της συνδικαλιστικής ηγεσίας που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα. Ο κ. Παπασπύρος αγνόησε την κομματική γραμμή και προσέγγισε τόσο τους διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ Μητρόπουλο και Δημαρά όσο και την Αριστερά, ιδιαίτερα τον Φ. Κουβέλη. Το ενδεχόμενο να πολιτευτεί σ’ ένα σχήμα αριστερά του ΠΑΣΟΚ, πάντως, το αρνείται. «Για να είμαστε πολύ καθαροί, ανεξάρτητα από το τι γράφτηκε, αν το ψάξετε καλά θα δείτε ότι δυο-τρεις φορές που υπήρξε η δυνατότητα να εμπλακώ στην πολιτική, τις είχα απορρίψει», είπε στο ΒΗΜΑ fm.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή