Ακύρωση Μεσοπρόθεσμου ζητεί ο Τσίπρας

Ακύρωση Μεσοπρόθεσμου ζητεί ο Τσίπρας

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό κατέθεσε ο κ. Αλ. Τσίπρας, στην οποία τον καλεί να ακυρώσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Η Κουμουνδούρου, η οποία θεωρεί ότι η κριτική της στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου έχει δικαιωθεί από τα γεγονότα, επιχειρεί να εισπράξει πολιτικά και επικοινωνιακά οφέλη. Ταυτόχρονα, εν όψει και της ΔΕΘ, τοποθετεί την κριτική στην οικονομική πολιτική στο επίκεντρο της αντιπολιτευτικής της τακτικής και θα προσπαθήσει να την πλαισιώσει και με κινητοποιήσεις ιδιαίτερα στο διάστημα που ο κ. Γ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο αυτό χθες ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον κ. Γ. Παπανδρέου, ζητώντας του να ακυρώσει το Μεσοπρόθεσμο.

Στην ερώτησή του, ο κ. Τσίπρας σημειώνει, ότι ένα μήνα μετά τη Σύνοδο Κορυφής, «οι αποφάσεις της βρίσκονται στον αέρα» και τονίζει ότι «από την επόμενη ημέρα των αποφάσεων της Συνόδου η κατάσταση χειροτέρεψε. Ο προϋπολογισμός εκτροχιάστηκε, το Χρηματιστήριο κατέρρευσε, όλοι οι οικονομικοί δείκτες χειροτέρευσαν, η ανεργία εκτοξεύτηκε, ενώ η ύφεση βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων χρόνων».

Επειδή, όπως τονίζει, η ύφεση έχει ξεπεράσει κάθε αρχική εκτίμηση και πρόβλεψη, ο κ. Τσίπρας ρωτά τον πρωθυπουργό αν σκοπεύει «να επιμείνει στην εφαρμογή του εγκληματικού και κοινωνικά καταστροφικού μεσοπρόθεσμου προγράμματος ή θα συνεκτιμήσει τα παραπάνω δεδομένα και θα το ακυρώσει».

Στο ίδιο πλαίσιο και ο κ. Δ. Παπαδημούλης κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι διαπιστώνεται απόκλιση προς το χειρότερο σε όλους τους στόχους του προγράμματος και ρωτά τον κ. Βενιζέλο, αν δεσμεύεται ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα που θα πλήξουν τα χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή