Κυβερνητικές παλινωδίες διαπιστώνει η Ν.Δ.

Κυβερνητικές παλινωδίες διαπιστώνει η Ν.Δ.

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «τρικυμία εν κρανίω» υποδέχθηκε η Ν.Δ. τη χθεσινή δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χ. Παμπούκη, ότι ήταν λάθος η κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ταυτοχρόνως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε το πλαίσιο προγράμματος για την Εμπορική Ναυτιλία και τη Νησιωτική Πολιτική με τίτλο «Ναυτιλία: η Παγκόσμια Δύναμή μας – Νησιωτικότητα: μια Οριζόντια Εθνική Πολιτική», στο οποίο προκρίνονται η ανάγκη ανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας με πληρότητα αρμοδιοτήτων, η εγγύηση της σταθερότητας και της διαχρονικότητας του συνταγματικού και νομικού πλαισίου που διέπει τη ναυτιλία, η επένδυση στη ναυτική εκπαίδευση, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του εθνικού Νηολογίου και η στήριξη του ρόλου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO). Η επιλογή της Ν.Δ. να προτάξει τον τομέα της Ναυτιλίας στην τμηματική παρουσίαση του κυβερνητικού της προγράμματος, όπως τονίζουν συνεργάτες του κ. Σαμαρά, είναι ενδεικτική της σημασίας που αποδίδει η ηγεσία του κόμματος στην ανάγκη γενναίας στήριξης της ελληνικής ναυτιλίας.

Η ομάδα εργασίας του κόμματος υπό τον γραμματέα Προγράμματος κ. Ευρ. Στυλιανίδη επισήμανε την ανάγκη να καταστεί ο Πειραιάς διεθνές ναυτιλιακό, εμπορευματικό και διαμετακομιστικό κέντρο, διαμόρφωσε πολιτικές στήριξης της ακτοπλοΐας, προσδιόρισε πολιτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού, ανέπτυξε πολιτικές για τα 12 μεγάλα λιμάνια της χώρας και τα 35 λιμενικά ταμεία, ασχολήθηκε με την προοπτική της ναυπηγοεπισκευαστικής πολιτικής και διαμόρφωσε μια οριζόντια εθνική πολιτική για τη νησιωτικότητα.

«Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. αναγνωρίζει τη ναυτιλία ως την παγκόσμια δύναμή μας», δήλωσε ο γραμματέας προγράμματος κ. Ευρ. Στυλιανίδης, ενώ ο υπεύθυνος του τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Λασιθίου κ. Γ. Πλακιωτάκης επισήμανε: «Η έμφαση στην εμπορική ναυτιλία, έναν από τους πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας, είναι άμεσα συνυφασμένη με την επιτυχία της προσπάθειας εξόδου της Ελλάδας από την πρωτόγνωρη κρίση την οποία βιώνει».

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας κ. Χάρη Παμπούκη ότι ήταν λάθος η κατάργηση του υπουργείου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Γ. Μιχελάκης υπενθύμισε ότι στην αρχή κατήργησαν το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στον πρώτο ανασχηματισμό το επανασύστησαν, στον δεύτερο το κατήργησαν εκ νέου και σήμερα έρχεται ο κ. Παμπούκης και ομολογεί ότι αυτό ήταν λάθος!

Μάλιστα, ο ίδιος «νίπτει τας χείρας του», λέγοντας ότι «εγώ έχω θέσει τον προβληματισμό μου στον πρωθυπουργό. Εχω κάνει το καθήκον μου. Από εκεί και πέρα το πρόβλημα δεν είναι δικό μου!».

Ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για κυβερνητικό αλαλούμ, δυστυχώς, σε έναν από τους βασικούς πρωταθλητές της οικονομίας, όπως είναι η ελληνική ναυτιλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή