Νέος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ο κ. Κώστας Τσικρικάς

Νέος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ο κ. Κώστας Τσικρικάς

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Κώστας Τσικρικάς εξελέγη χθες νέος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ από την εκτελεστική επιτροπή του ανωτάτου συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων. Προηγήθηκε η αποδοχή από το Σώμα της παραίτησης που υπέβαλε ο τέως πρόεδρος, Σπύρος Παπασπύρος. Ο τέως πρόεδρος, σε δηλώσεις του, μόλις προχθές, δικαιολόγησε την απόφασή του να παραιτηθεί, λέγοντας ότι την είχε προαναγγείλει από τον Δεκέμβριο του περασμένου χρόνου, στη διάρκεια του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ και ότι παρέμεινε στη θέση του γιατί υπήρχαν ανοιχτά τα μισθολογικά ζητήματα.

Ο κ. Τσικρικάς προέρχεται από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ). Από τον Ιανουάριο του 2010, μετά την εκλογή της νέας διοίκησης της ΑΔΕΔΥ από το 34ο συνέδριό της, έως σήμερα, κατείχε τη θέση του α΄ αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ και έχει πλούσια συνδικαλιστική δράση. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» και μέλος του Γ. Σ. της ΑΔΕΔΥ.

«Θερμός» Σεπτέμβριος

Στη χθεσινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ επιβεβαιώθηκε, επίσης, ότι ο Σεπτέμβριος αναμένεται «θερμός» από πλευράς κινητοποιήσεων, που προετοιμάζονται εν όψει και της αναμενόμενης εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο. Ετσι, χθες, συζητήθηκαν και ολοκληρώθηκαν οι ήδη ειλημμένες αποφάσεις για κινητοποιήσεις των δημοσίων υπαλλήλων το επόμενο διάστημα. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στην προετοιμασία του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα κλιμακωθούν όσο πλησιάζει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των προβλέψεων για το ενιαίο μισθολόγιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή