Βολές κατά Ηλ. Μόσιαλου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικρίσεις κυρίως για τον τρόπο που χειρίστηκε μέχρι στιγμής τις δρομολογούμενες αλλαγές στην ΕΡΤ δέχθηκε χθες ο υπουργός Επικρατείας κ. Ηλ. Μόσιαλος από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μηδέ εξαιρουμένων του προκατόχου του στην ευθύνη των ΜΜΕ κ. Τηλ. Χυτήρη, αλλά και του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη. «Μιλήσατε για αποκομματικοποίηση και διερωτώμαι από ποιον» αναρωτήθηκε ο κ. Χυτήρης, δηλώνοντας προσβεβλημένος και υπενθύμισε στον υπουργό ότι η διοίκηση της ΕΡΤ επελέγη με τη διαδικασία open.gov. «Είχαμε έτοιμες συμβάσεις με το Μέγαρο Μουσικής, θέατρα και μουσικές σκηνές», συμπλήρωσε εναντιούμενος πλήρως στο κλείσιμο της ΕΤ1, καθώς, όπως είπε, «τα ιδιωτικά μέσα ουδόλως θα ενδιαφερθούν να διασφαλίσουν ποιοτικά προγράμματα, πόσω μάλλον μέσα στην κρίση». «Η μόνη άμυνα στη διαπλοκή και την αυθαιρεσία των ιδιωτικών ΜΜΕ είναι τα κρατικά μέσα», υπερθεμάτισε ο κ. Κακλαμάνης, παρατηρώντας επιπλέον ότι «άλλο ο οικονομικός ορθολογισμός κι άλλο η απαξίωση».

Αλλοι βουλευτές, πάντως, αντιμετώπισαν με λιγότερες επιφυλάξεις τις επικείμενες αλλαγές, υπεραμυνόμενοι της ανάγκης μιας δραστικής αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, ενώ ο κ. Μόσιαλος δεσμεύθηκε «για πλήρη διαφάνεια στην αξιοποίηση των χρημάτων του ελληνικού λαού, την ανάθεση προγραμμάτων και την αξιολόγηση του προσωπικού».

Σε κάθε περίπτωση, το κυβερνητικό σχέδιο θα πρέπει να ξεπεράσει τις αντιδράσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρός της κ. Π. Καλφαγιάννης μίλησε για «σχέδιο… αποδιοργάνωσης κι όχι αναδιοργάνωσης» και προανήγγειλε «αντίσταση με κάθε μέσο στις προσπάθειες συρρίκνωσης της ΕΡΤ», ζητώντας διάλογο με την πολιτική ηγεσία και τον πρωθυπουργό, στον οποίο η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει αποστείλει ήδη επιστολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή