Μόνιμος υφυπουργός Προϋπολογισμού

Μόνιμος υφυπουργός Προϋπολογισμού

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτηριστική της λογικής που θα διέπει τις προτάσεις που θα παρουσιάσει ο αρχηγός της Ν. Δ. από του βήματος της ΔΕΘ είναι αυτή για την τοποθέτηση μόνιμων υφυπουργών Προϋπολογισμού και Εξωτερικών, που θα ορίζονται με ευρύτατη πλειοψηφία από τη Βουλή. Οπως αναφέρουν συνεργάτες του κ. Σαμαρά, ειδικά η επιλογή για μόνιμο υφυπουργό Προϋπολογισμού μπορεί να εκπέμψει σαφές μήνυμα προς τις αγορές και τους Ευρωπαίους εταίρους ότι το σχέδιο μείωσης των δημοσίων ελλειμμάτων θα εφαρμοστεί τα προσεχή χρόνια χωρίς ουσιαστικές παρεκκλίσεις, ανεξάρτητα από κυβερνητικές αλλαγές. Δεδομένου, ωστόσο, ότι η συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να ξεκινήσει το 2013, ο κ. Σαμαράς προσανατολίζεται να απευθύνει πρόσκληση στον πρωθυπουργό για τον ορισμό υφυπουργού Προϋπολογισμού τώρα, με τη δέσμευση ότι το πρόσωπο που θα επιλεγεί με συναίνεση θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του και σε μια πιθανή κυβέρνηση της Ν. Δ.

Γαλάζια στελέχη σημειώνουν ότι μια τέτοια πρόταση συνιστά την πιο ηχηρή απάντηση στις κατηγορίες περί στείρας αντιπολιτευτικής τακτικής εκ μέρους της Ν. Δ. Προσθέτουν, δε, ότι η απόδειξη πως ο κ. Σαμαράς βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό αποτελεί η συμμετοχή στελέχους του κόμματος στην Επιτροπή για την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου. Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι με τις προτάσεις της Ν. Δ. θα ανοίξει ο δρόμος για τη «Νέα Μεταπολίτευση», όπως λέει ο ίδιος, και εμμένει ότι η απάντηση στη σημερινή κρίση πρέπει να δοθεί μέσα από μεγάλες και βαθιές τομές στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή