«Σκιά» η παραίτηση στο Μέγαρο Μαξίμου

«Σκιά» η παραίτηση στο Μέγαρο Μαξίμου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλές συζητήσεις εντός του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προκαλεί η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης κ. Χ. Παμπούκη, επί σειρά πολλών ετών στενότατου προσωπικού και πολιτικού φίλου του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε από αιχμές κατά του Μεγάρου Μαξίμου.

Αφορμή για την παραίτηση του κ. Χ. Παμπούκη ήταν, σύμφωνα με την επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, η άρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στην ανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας. Ορισμένοι θεωρούν πως τις αποφάσεις του ο κ. Παμπούκης τις είχε λάβει εδώ και καιρό, καθώς τον τελευταίο μήνα -λόγω και της θερινής ανάπαυλας- ελάχιστες φορές είχε επισκεφτεί το υπουργικό του γραφείο. Ομως, καθοριστική υπήρξε κατά πολλούς και η κριτική που του άσκησε στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής, καθώς ο τελευταίος αρνούνταν σταθερά να συζητήσει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει στον κ. Παμπούκη την αρμοδιότητα του Λιμενικού.

Σε κάθε περίπτωση, η παραίτηση του κ. Χ. Παμπούκη προκάλεσε έντονη δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρώτον, επειδή «σκίασε» τη συναίνεση που επετεύχθη με τη Ν. Δ. για το νομοσχέδιο της κ. Αννας Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ. Και δεύτερον, επειδή συνοδεύτηκε από βολές κατά του Μεγάρου Μαξίμου. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια για να μεταπείσει τον κ. Παμπούκη, που στην πρώτη κυβέρνηση Παπανδρέου είχε, ως υπουργός Επικρατείας, τον κορυφαίο ρόλο του συντονιστή μεταξύ των υπουργών. Θα πρέπει, τέλος, να επισημανθεί ότι υπάρχουν και στελέχη που εκτιμούν πως ο κ. Παμπούκης επέλεξε την «ηρωική έξοδο», καθώς εκτίμησε πως η κυβέρνηση οδηγείται σε στενωπό που θα την οδηγήσει σύντομα σε πρόωρες εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή