ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Στάση εργασίας την Κυριακή

Για την ερχόμενη Κυριακή οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας. Βασικό αίτημά τους είναι η «αποτροπή οποιασδήποτε περαιτέρω μείωσης των ανταποδοτικών δαπανών για την εναέρια κυκλοφορία», σύμφωνα με ανακοίνωση των ίδιων. Στη Δικαιοσύνη αναμένεται να προσφύγει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με το αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η κινητοποίηση. Σε περίπτωση, όμως, που η στάση εργασίας πραγματοποιηθεί, δεν θα εκτελεστούν πτήσεις την Κυριακή από τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΙΣΤΑ Ο ΕΟΦ

Διευκρίνιση για το Νurofen

Δεν αφορά το παυσίπονο/αντιπυρετικό Nurofen, που κυκλοφορεί κανονικά στην Ελλάδα και δεν εμφανίζει κάποιο πρόβλημα, η ανακοίνωση της παραγωγού στην Αγγλία εταιρείας, που ανακαλεί όλες τις κυκλοφορούσες παρτίδες του Nurofen plus, επειδή σε τρεις παρτίδες στη Βρετανία βρέθηκαν δισκία του αντιψυχωσικού φαρμάκου Seroquel XL 50 mg, καθώς και του αντιεπιληπτικού φαρμάκου Neurontin, καλώντας τους καταναλωτές να μην το χρησιμοποιήσουν. Ωστόσο, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους το «Nurofen Plus», να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ

Δεν έκοβαν αποδείξεις

Δικογραφίες εις βάρος τεσσάρων καταστηματαρχών που δεν έκοβαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών στην Εύβοια, στην Κορινθία και στην Αττική σχημάτισαν η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίες διαπίστωσαν και σειρά άλλων παραβάσεων, όπως λειτουργία καταστήματος χωρίς άδεια. Επειτα από καταγγελίες στο τηλεφωνικό κέντρο 11012, κλιμάκιο του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας διενήργησε ελέγχους σε 26 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διαπίστωσε ότι δεν κόπηκαν αποδείξεις σε συνολικά 20 περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων σε καφετέρια – μπαρ στην περιοχή Νέα Αρτάκη, σε εποχικό αναψυκτήριο στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας και σε εστιατόριο στη Νέα Μάκρη Αττικής. Χωρίς άδεια λειτουργούσε καφετέρια – μπαρ στην Ερέτρια. Μετά την προανάκριση, οι δικογραφίες θα υποβληθούν στις κατά τόπους αρμόδιες για την ποινική δίωξη αρχές, ενώ γνώση θα λάβουν οι αρμόδιες ΔΟΥ για να κινήσουν τη διαδικασία επιβολής προστίμων.

ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ

Εξαφάνιση 14χρονης

Συναγερμός στην ΕΛ. ΑΣ. και το «Χαμόγελο του Παιδιού» (μέσω του μηχανισμού Amber Alert) έχει σημάνει η εξαφάνιση της 14χρονης Δέσποινας Τσαπρούνη, την περασμένη Τετάρτη, από τα Καμίνια. Η 14χρονη δεν έχει δώσει σημεία ζωής στην οικογένειά της ούτε σε πρόσωπο του συγγενικού ή φιλικού της περιβάλλοντος. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της αστυνομίας, την ημέρα της εξαφάνισής της η ανήλικη «είχε μαζί της μωβ σχολική τσάντα, φορούσε φούξια σανδάλια και πολλά βραχιόλια».

ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Ωκεανογραφική έρευνα

Στην κρητική λεκάνη και στον υποθαλάσσιο χώρο του ηφαιστειακού συμπλέγματος της Σαντορίνης θα πραγματοποιήσει ωκεανογραφική έρευνα για ένα δεκαήμερο, αρχής γενομένης μεθαύριο, 1η Σεπτεμβρίου, το σκάφος «Nautilus». Η έρευνα διεξάγεται στο πλαίσιο Ερευνητικού Προγράμματος ξένων πανεπιστημίων σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ερευνητικό ταξίδι του σκάφους μπορούν να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα www. nautiluslive. org από το National Geographic. Το Nautilus ξεκίνησε στις 21 Ιουλίου και θα συνεχίσει έως τις 14 Νοεμβρίου, ερευνώντας περιοχές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον από πλευράς αρχαιολογικής, βιολογικής και γεωλογικής στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, σε συνεργασία με το National Geographic.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή