Απολογίες για το Βατοπέδι

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάκριση που διενεργείται από την εφέτη ανακρίτρια κ. Ειρήνη Καλού αναφορικά με την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου βαίνει προς το τέλος της. Σήμερα απολογείται ο δικηγόρος Δημήτρης Πελέκης, αδελφός της συμβολαιογράφου κ. Αικατερίνης Πελέκη – Βουλγαράκη, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να απολογηθεί και ο κ. Διονύσης Πελέκης, δικηγόρος και πατέρας της κ. Βουλγαράκη. Τα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται αφορούν τα κακουργήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της συνέργειας σε απιστία και άπτονται της σύνταξης των συμβολαίων για τις «ιερές ανταλλαγές». Οι επόμενοι που θα απολογηθούν ενώπιον της κ. Καλού είναι ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Ευφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο απολογήθηκε η κ. Πελέκη – Βουλγαράκη για δυο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα αναφορικά με την σύνταξη των συμβολαίων. Η κ. Πελέκη αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 70.000 ευρώ. Κατά την απολογία της, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για λάθος πολιτικούς χειρισμούς στην υπόθεση από τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και υπεραμύνθηκε της νομιμότητας των πραξεών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή