ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διχάζουν πάλι το ΠΑΣΟΚ τα κλειστά επαγγέλματα

Στην αναζωπύρωση της θερινής σύγκρουσης μεταξύ των κ. Γιάννη Ραγκούση και Δημήτρη Ρέππα για την απελευθέρωση στα ταξί οδήγησε απόφαση-σταθμός της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που τάχθηκε αναφανδόν εναντίον των όποιων περιορισμών υπάρχουν για την άσκηση κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας. Συνομιλητές του κ. Ραγκούση την χαρακτήριζαν «δικαίωση» του νυν υπουργού Υποδομών, που είχε αρνηθεί να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα του προκατόχου του.

Από την πλευρά του ο κ. Ρέππας εμφανίσθηκε βέβαιος ότι το Π.Δ. θα είχε εγκριθεί από το ΣτΕ, ενώ άφησε αιχμές ότι οι χειρισμοί Ραγκούση προκάλεσαν αναστάτωση εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Ετσι, αργά το βράδυ υπήρξε «πυροσβεστική» παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά κυρίως μια διαρροή από το Μαξίμου ότι ο πρωθυπουργός δεν θα ανεχθεί ανάλογες υπουργικές διαμάχες στο μέλλον. Σημειώνεται πως η απόφαση του ΣτΕ, πέραν των ιδιοκτητών ταξί, αφορά πολλούς άλλους κλάδους, όπως φαρμακοποιούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς, διανομείς Τύπου και ορκωτούς λογιστές.