Νέα σύγκρουση μεταξύ Ρέππα και Ραγκούση

Νέα σύγκρουση μεταξύ Ρέππα και Ραγκούση

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ενδοκυβερνητική διαμάχη και πλήρη σύγχυση προκαλεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικούς όλους τους περιορισμούς που έχει θέσει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων (γεωγραφικούς, πληθυσμιακούς κ.λπ.). Πηγές του υπουργείου Υποδομών χαρακτήριζαν την απόφαση «πλήρη δικαίωση» της άρνησης του κ. Γ. Ραγκούση να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα που είχε προετοιμάσει για τους ιδιοκτήτες ταξί ο προκάτοχός του κ. Δ. Ρέππας. Από την πλευρά του, ωστόσο, ο κ. Ρέππας όχι μόνον υπεραμύνθηκε των επιλογών του, αλλά με ανακοίνωσή του χρέωσε αποκλειστικώς στον κ. Ραγκούση την αναστάτωση που προκλήθηκε το καλοκαίρι με τους ταξιτζήδες, δηλώνοντας βέβαιος ότι σε περίπτωση που είχε στείλει το επίμαχο Π.Δ. στο ΣτΕ, δεν θα είχε κριθεί αντισυνταγματικό! Υπονόησε έτσι ότι ο κ. Ραγκούσης για μικροκομματικούς λόγους δηλώνει δικαιωμένος, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση καθώς είναι βέβαιο ότι θα ενθαρρύνει τους ταξιτζήδες στην επικείμενη μάχη τους με την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που υποστήριζαν ότι, μετά τη δικαστική απόφαση, είναι στον αέρα όλες οι αντίστοιχες κυβερνητικές αποφάσεις. Δηλαδή, τόσο η ρύθμιση Ρέππα για τους φορτηγατζήδες όσο και αυτές των κ. Ανδ. Λοβέρδου και Χ. Καστανίδη για τους φαρμακοποιούς και τους δικαστικούς επιμελητές. Και τούτο, διότι, όπως έλεγαν, οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος π.χ. να ανοίξει φαρμακείο ή να αποκτήσει άδεια φορτηγού προσφύγει κατά των κυβερνητικών περιορισμών, μετά τη χθεσινή εξέλιξη, θα δικαιωθεί. Το ενδεχόμενο αυτό δεν το απέκλεισε ακόμη και ο κ. Λοβέρδος. Κληθείς να απαντήσει σε όσους τον επικρίνουν ότι κράτησε μισόκλειστο το επάγγελμα των φαρμακοποιών, είπε ότι «το 2011 θα προστεθούν 800(!) νέες άδειες φαρμακείων», αλλά δήλωσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να άρει και όποιους περιορισμούς έχει θέσει (γεωγραφικούς κ.λπ.) αν το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματική και τη δική του ρύθμιση.

Το Μαξίμου, προκειμένου να διασκεδάσει το νέο αυτό αλαλούμ, αργά το βράδυ εξέδωσε μια καθ’ όλα αμφίσημη ανακοίνωση η οποία επεδίωξε να εμφανίσει τις επικείμενες αποφάσεις Ραγκούση για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξιτζήδων ως… συνέχεια των «αντίστοιχων» επιλογών Ρέππα για τους φορτηγατζήδες. Ο πρωθυπουργός, τέλος, φοβούμενος κύμα διαδηλώσεων στη ΔΕΘ, κάλεσε χθες τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων να συναισθανθούν τις ευθύνες τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή