Αναδιοργάνωση 11 υπουργείων

Αναδιοργάνωση 11 υπουργείων

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναδιοργανώνονται 11 από 15 υπουργεία, οι Γενικές Γραμματείες Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και τα μεγάλα νομικά πρόσωπα, ΟΑΕΔ, ΟΓΑ και Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), με κατάργηση των οργανικών τους μονάδων και διευθύνσεων τουλάχιστον κατά 40%, όπως προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππα που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή.

Ετσι, στις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων οι θέσεις ευθύνης μειώνονται κατά 1.860 (σε 3.568 από 5.428), με αντίστοιχη μείωση των λειτουργικών εξόδων και εξοικονόμηση 6.211.200 ευρώ τον χρόνο από τη μη καταβολή επιδομάτων. Ειδικότερα καταργούνται 6 Γενικές Γραμματείες και 8 Ειδικές Γραμματείες, 12 Γενικές Δ/νσεις, 326 Δ/νσεις, μια υποδιεύθυνση, 52 αυτοτελή τμήματα, 1.369 τμήματα, 83 αυτοτελή γραφεία και 317 γραφεία. Δηλαδή, συνολικά το 1/3 των Δ/νσεων, αυτοτελών ή μη τμημάτων και σχεδόν το σύνολο των αυτοτελών ή μη γραφείων. Με τις ρυθμίσεις επιτυγχάνεται και ο στόχος της ενιαίας διοικητικής υποστήριξης των Γενικών και Ειδικών Γραμματειών του κάθε υπουργείου από μία μονάδα υποστηρικτικού χαρακτήρα.

Εν τω μεταξύ, με ρύθμιση που πέρασε στο νομοσχέδιο για το Πειθαρχικό Δίκαιο, ρυθμίζονται οι αποσπάσεις όσων υπηρετούν προσωρινά σε άλλες υπηρεσίες. Μέχρι τις 14 Μαΐου μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι, προκειμένου να μεταταγούν εκεί όπου υπηρετούν.

Η δυνατότητα αυτή δίνεται σε εφαρμογή ευνοϊκής ρύθμισης για τους αποσπασμένους του Δημοσίου σε ΝΠΔΔ, ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού ή ανεξάρτητες αρχές. Την ίδια στιγμή κρίθηκε νόμιμο από το ΣτΕ το σχέδιο Π.Δ. με το οποίο καθορίζεται το καθεστώς που θα ισχύει για όσους δημοσίους υπαλλήλους υπαχθούν σε εργασιακή εφεδρεία ως πλεονάζοντες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή