Αφαντοι 36.000 «δικαιούχοι» επιδομάτων

Αφαντοι 36.000 «δικαιούχοι» επιδομάτων

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια απλή απογραφή που διήρκησε ενάμιση μήνα, στάθηκε ικανή να καταδείξει σε όλο το εύρος της τη διαφθορά στον τομέα των προνοιακών επιδομάτων. Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, περισσότεροι από 36.000 δικαιούχοι, δηλαδή ένας στους έξι, «έκλεβαν εν ψυχρώ το Δημόσιο», αφού δεν εμφανίστηκαν στη διάρκεια της απογραφής, παρά τις προειδοποιήσεις ότι όποιος δεν απογραφεί δεν θα ξαναλάβει επίδομα. Οι 36.000 άφαντοι δικαιούχοι είναι είτε διπλοεγγεγραμμένοι ασφαλισμένοι, είτε άτομα που είχαν αποδημήσει εις Κύριον και οι συγγενείς τους καρπώνονταν το επίδομα, είτε περιπτώσεις τόσο εμφανείς ως προς την παρανομία που δεν τόλμησαν καν να εμφανιστούν.

Ετσι, στην Πιερία, μόνο οι 270 από τους 590 που λάμβαναν επίδομα τυφλότητας απεγράφησαν, ενώ στη Θεσσαλονίκη 1.345 άτομα που λάμβαναν επίδομα βαριάς αναπηρίας δεν εμφανίστηκαν στην απογραφή. Μόνο με το πρώτο σκέλος της απογραφής, και τη διαγραφή των δικαιούχων «φαντασμάτων», το ελληνικό Δημόσιο εξοικονομεί ετησίως 110.000.000 ευρώ!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή