Δύο προσχωρήσεις στους Ανεξ. Ελληνες

Δύο προσχωρήσεις στους Ανεξ. Ελληνες

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους «Ανεξάρτητους Ελληνες» εντάχθηκαν χθες οι διαγραφέντες βουλευτές της Ν.Δ. Χρήστος Ζώης και Κώστας Μαρκόπουλος, με συνεντεύξεις που έδωσαν στις περιφέρειές τους. Πλέον, η ομάδα των «Ανεξαρτήτων» περιλαμβάνει επισήμως τέσσερις βουλευτές (Καμμένος, Κουντουρά), ενώ μέχρι και αύριο αναμένεται ο αριθμός τους να προσεγγίσει τους εννέα, σε κάθε περίπτωση κάτω από το όριο των δέκα βουλευτών που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Κατά πληροφορίες, στο νεοπαγή πολιτικό σχηματισμό θα ενταχθούν σίγουρα οι Π. Μελάς, Μαρία Κόλλια, Δημ. Σταμάτης και Σπ. Γαληνός.

Οι κ. Χρ. Ζώης και Κ. Μαρκόπουλος υπήρξαν αιχμηροί για την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με τον πρώτο μάλιστα να κάνει λόγο για πολιτική «κυβίστηση» και να καλεί όσους «αποφάσισαν να υποστείλουν τη σημαία της διαπραγμάτευσης και της διεκδίκησης να εξηγήσουν σε τι ακριβώς διαφέρουν απ’ το ΠΑΣΟΚ του ΔΝΤ και των μνημονίων».

Η προσχώρηση του κ. Ζώη προκάλεσε την αντίδραση του αναπληρωτή εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Γ. Μουρούτη, ο οποίος, μέσω Διαδικτύου, κατηγόρησε τον βουλευτή Λάρισας ότι «ήταν ο φανατικότερος υποστηρικτής του πρώτου Μνημονίου… και τώρα βρίσκεται απέναντι από τη Ν.Δ. υποστηρίζοντας τη «μονομερή διαγραφή του χρέους», δηλαδή την επιστροφή στη δραχμή». «Γνώριζα πως θα δεχθώ λάσπη, αλλά δεν περίμενα πως θα γίνει τόσο αδέξια», απάντησε ο Χρ. Ζώης, υπενθυμίζοντας δημόσιες τοποθετήσεις του κατά των μνημονίων.

Δεν αποκλείεται οι βουλευτές των «Ανεξαρτήτων» να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση κατά την προγραμματισμένη για απόψε ομιλία του κ. Βασίλειου Μαρκεζίνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή