Καταδίκη Τσίπρα σε ακρότητες

Καταδίκη Τσίπρα σε ακρότητες

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να είναι προσεκτικοί στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου κάλεσε τους πολίτες ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η διαδήλωση και η αποδοκιμασία έχουν όριο. Μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τσίπρας έδωσε συγχαρητήρια «στην κοινωνία που συγκρατείται», υπενθύμισε ότι υπάρχουν μεγάλες μερίδες του πληθυσμού μας που δεν έχουν τη δυνατότητα επιβίωσης και πρόσθεσε πως αν ήταν ΣΥΡΙΖΑ όλος αυτός ο κόσμος ο οποίος αγανακτεί, «εγώ αυτή τη στιγμή θα είχα ποσοστά της τάξης του 80%». Κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι «θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δύναμη της ανομίας, εκτός πολιτικού φάσματος» και τάχθηκε κατά των εκδηλώσεων βίας λέγοντας: «Δεν είναι στη δική μας κουλτούρα αυτό, δεν είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς. Ημασταν θύματα της βίας, πάντοτε».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να σταματήσει να διαδηλώνει» και πρόσθεσε: «Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσει ότι η διαδήλωση και η αποδοκιμασία έχουν όριο. Και το όριο είναι να μη μετατρέπουμε, μέσα από τη δική μας πράξη, τους θύτες σε θύματα. Γιατί αυτό πάει να γίνει εδώ. Οι θύτες να μετατραπούν σε θύματα».

Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ. μας έχουν προϊδεάσει ότι θα δεχθούμε, και η Αριστερά και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, προβοκάτσιες εν όψει της 25ης Μαρτίου: «Γνωρίζουμε και ξέρουμε πάρα πολύ καλά, έχουμε πληροφορίες, ότι ομάδες οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το δημοκρατικό τόξο οργανώνουν δράσεις. Καλούμε τον λαό, τον λαό που αυθορμήτως θα θελήσει να διαδηλώσει -και αυτό λέμε είναι δικαίωμά του- να είναι προσεκτικός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή