Σχέδιο «Ελλάδα 2020» από ΔΗΣΥ και Ευρωπαίους Φιλελευθέρους

Σχέδιο «Ελλάδα 2020» από ΔΗΣΥ και Ευρωπαίους Φιλελευθέρους

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βασικούς πυλώνες την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, την προώθηση των απαιτούμενων διαρθρωτικών αλλαγών και, τρίτον, την είσοδο σε τροχιά ανάπτυξης, οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι και η Δημοκρατική Συμμαχία παρουσίασαν χθες στην Αθήνα το σχέδιο «Ελλάδα 2020», το οποίο κατά τον επικεφαλής των Ευρωπαίων φιλελευθέρων κ. Γκι Φερχόφσταντ αποτελεί τον «τρίτο δρόμο» μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας και του αντιευρωπαϊσμού από τα δεξιά και τα αριστερά του πολιτικού φάσματος.

Η πρόταση, που παρουσιάστηκε και στον πρωθυπουργό από τους κ. Φερχόφσταντ, την κ. Μπακογιάννη και τον ευρωβουλευτή της ΔΗΣΥ κ. Θ. Σκυλακάκη, προβλέπει:

– Επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, ιδιωτικοποιήσεις, άνοιγμα επαγγελμάτων: «διαρθρωτικές αλλαγές σημαίνουν όχι μείωση μισθών και συντάξεων», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

– Δημιουργία Ταμείου Αναπτυξιακής Ενίσχυσης για τη χρηματοδότηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, χρηματοδοτούμενο και από το 1/4 των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις.

– Μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω απλοποίησης του φορολογικού συστήματος.

– Εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της ελληνικής δημόσιας διοίκησης (σχέδιο «Ιόλαος»). Ο κ. Φερχόφσταντ προέκρινε αντί της πρόσκλησης Γερμανών εφοριακών να κληθούν οι εκατοντάδες Ελληνες που υπηρετούν, με επιτυχία, στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

– Δημιουργία ένος νέου πλαισίου διάρθρωσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας «Ελλάδα 2020».

Ενόψει της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Φερχόφσταντ εκτίμησε ότι η ΔΗΣΥ θα επιτύχει, ενώ ερωτηθείσα για τις δυνάμεις του φιλελευθερισμού στην Ελλάδα (παρών στη χθεσινή συνέντευξη ήταν και ο επικεφαλής της Δημιουργίας Ξανά Θ. Τζήμερος), η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ανοικτή σε συνεργασίες πριν και μετά τις εκλογές, αν και η ίδια, μετά το πέρας της συνέντευξης, αναγνώρισε ότι τα περιθώρια συμφωνίας είναι περιορισμένα, ενώ νωρίτερα είχε απορρίψει την προοπτική επιστροφής στη Νέα Δημοκρατία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή