Τέσσερα ντιμπέιτ Βενιζέλου-Σαμαρά ζητεί η Ιπποκράτους

Τέσσερα ντιμπέιτ Βενιζέλου-Σαμαρά ζητεί η Ιπποκράτους

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση για τέσσερα τηλεοπτικά ντιμπέιτ, δύο μεταξύ των κ. Ευ. Βενιζέλου και Α. Σαμαρά και δύο με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, θα καταθέσουν στην αρμόδια διακομματική εκλογική επιτροπή οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ. Στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι τέσσερις τηλεοπτικές εμφανίσεις είναι αρκετές, ώστε να αναπτυχθούν επαρκώς οι θέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και να φανούν οι διαφορές από τον κ. Α. Σαμαρά. Οπως είναι λογικό, όλες αυτές τις ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη διαρκείς συσκέψεις με βασικό αντικείμενο την προεκλογική εκστρατεία. Ο κ. Βενιζέλος έλαβε την Κυριακή στα χέρια του και ένα πρώτο δείγμα από τις προτάσεις ονομάτων για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων. Από το περιβάλλον του κ. Βενιζέλου εκφράζεται ικανοποίηση, τηρουμένων, όπως αναφέρεται ενδεικτικά, των αναλογιών που επιτρέπει η τρέχουσα συγκυρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ορισμένους νομούς υπάρχει πρόβλημα, καθώς δεν επιτυγχάνεται ο στόχος της ανανέωσης που έχει θέσει ο κ. Βενιζέλος, το 60%. Τον στόχο δυσκολεύει και ο υπολογισμός πολλών, ότι σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων το ΠΑΣΟΚ θα συγκεντρώσει το πολύ 60 έδρες. Η αντιμετώπιση αυτής της περιρρέουσας ατμόσφαιρας είναι ένας από τους προεκλογικούς στόχους του κ. Βενιζέλου και τον επανέλαβε και χθες, σε σύσκεψη στην Ιπποκράτους, με τη συμμετοχή «κορυφαίων», όπως οι κ.κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου, Φώφη Γεννηματά, Π. Ευθυμίου, Χρ. Πρωτόπαπας, Αννα Διαμαντοπούλου, Δ. Ρέππας και Κ. Σκανδαλίδης (οι κ. Α. Λοβέρδος, Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Χρ. Παπουτσής απουσίαζαν στο εξωτερικό). Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τους υπουργούς να τονίζουν στις δημόσιες παρουσίες τους ότι το ΠΑΣΟΚ επιζητεί την πρώτη θέση στις εκλογές. Επίσης, πρόσθεσε ότι η αυτοκριτική είναι θεμιτή, αλλά δεν πρέπει να γίνεται αφοριστική. Πιθανότατα μια σύσκεψη αυτής της επιτροπής παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου (στην οποία ο κ. Βενιζέλος αποδίδει βαρύνουσα σημασία) να πραγματοποιηθεί και αύριο, με σκοπό να συνεχιστεί το βασικό σκέλος της συζήτησης που αφορά την εκλογική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ. Η συγκεκριμένη συνεδρίαση είχε γενικώς περιορισμένα χρονικά όρια, καθώς ο κ. Βενιζέλος έπρεπε αμέσως μετά να συναντήσει μια ομάδα Γερμανών δημοσιογράφων.

Οι συσκέψεις στην Ιπποκράτους είναι πλέον συχνότατες. Την Κυριακή ο κ. Βενιζέλος συσκέφθηκε με τους στενούς συνεργάτες του, καθώς επίσης και τους κ.κ. Κ. Σκανδαλίδη και Φώφη Γεννηματά. Χθες, νωρίς το πρωί, ο κ. Βενιζέλος συγκάλεσε και μια σύσκεψη για διαδικαστικά θέματα της Ιπποκράτους με τη συμμετοχή στενών συνεργατών με τους οποίους έχει καθημερινή συνεργασία (όπως οι κ.κ. Χριστίνα Μανωλοπούλου, Ν. Σαλαγιάννης, Φώφη Γεννηματά, Μ. Ανδρουλάκης, Διον. Παναγιωτάκης κ.ά.). Το πρόγραμμα του κ. Βενιζέλου θα είναι γεμάτο καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Σήμερα θα συναντηθεί με τους αυτοδιοικητικούς του ΠΑΣΟΚ και αύριο θα μιλήσει ενώπιον πανεπιστημιακών και ανθρώπων του πνεύματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή