«Φρένο» από τον κ. Παπαδήμο σε τροπολογίες ρουσφετολογικές

«Φρένο» από τον κ. Παπαδήμο σε τροπολογίες ρουσφετολογικές

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φρένο» έβαλε χθες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο κύμα των ρουσφετολογικών τροπολογιών, που έπαιρναν εσχάτως τον δρόμο προς τη Βουλή. Πιο πρόσφατη, η ρύθμιση του υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι, αντί απελευθέρωσης, «έκλεινε» τις μεταφορές στα υγρά καύσιμα για μία οκταετία. Χθες, με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος επικοινώνησε με τον κ. Βορίδη και του ζήτησε να αποσύρει την τροπολογία άμεσα.

Κατά πληροφορίες, η πρωτοβουλία του υπουργού Υποδομών να προωθήσει τη ρύθμιση προκάλεσε έντονη δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο κ. Βορίδης δεν είχε ενημερώσει το πρωθυπουργικό γραφείο για την επίμαχη τροπολογία. Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι αντί η κυβέρνηση να κινείται με στόχο την υλοποίηση των στόχων εξυγίανσης της οικονομίας, επιχειρεί να ικανοποιήσει συντεχνιακά συμφέροντα.

Υπέρ της απόσυρσης της τροπολογίας τάχθηκαν τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, η Ιπποκράτους γνωστοποίησε πως εφ’ εξής δεν θα συναινεί σε καμία τροπολογία που δεν συνδέεται με το Μνημόνιο ή δεν έχει τη ρητή έγκριση του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ. Βορίδης δέχθηκε την απόσυρση της τροπολογίας, αλλά ανέφερε πως αυτή δεν είχε σχέση με την έκδοση νέων αδειών που προβλέπει ο υφιστάμενος νόμος.

Το Μέγαρο Μαξίμου «πάγωσε», επίσης, την πρωτοβουλία του υπουργού Παιδείας Γεωργίου Μπαμπινιώτη να αποσυνδέσει τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ από την εκλογή των νέων διοικήσεών τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή