ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκπληξη τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στους Αμπελόκηπους

Πρωτοφανή απήχηση στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. έχει το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Αυτό αποκαλύπτουν με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Και αυτό διότι το κόμμα του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου συγκέντρωσε εντυπωσιακά ποσοστά στα εγκλογικά τμήματα που ψήφισαν οι ετεροδημότες αστυνομικοί της ΓΑΔΑ. Συγκεκριμένα, προκύπτει ότι η Χρυσή Αυγή αναδείχθηκε πρώτο κόμμα, και με μεγάλη διαφορά ψήφων από το δεύτερο, όχι στα εκλογικά τμήματα π.χ. του Αγ. Παντελεήμονα ή της πλατείας Αττικής (όπως πολλοί υπέθεταν), αλλά σε αυτά των Αμπελοκήπων, όπου ψηφίζουν οι ένστολοι ετεροδημότες!

Η προτίμηση των αστυνομικών στη Χρυσή Αυγή είχε διαφανεί ήδη από το βράδυ της Κυριακής. Στα εκλογικά τμήματα της Καισαριανής, όπου ψηφίζουν υπηρετούντες στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΜΑΤ, ΥΜΕΤ), συγκέντρωσε ποσοστά από 12,4% έως 18,95%, αρκετά δηλαδή πάνω από τον γενικό μέσο όρο του κόμματος. Ωστόσο, το εκλογικό «μήνυμα» των ενστόλων είναι σαφώς ηχηρότερο στα εκλογικά τμήματα των Αμπελοκήπων. Ετσι, στο 806 Εκλογικό Τμήμα Αθηνών στην οδό Αμπελακίων η Χρυσή Αυγή αναδείχθηκε πρώτο(!) κόμμα με ποσοστό 22,2%. Ειδικότερα, από τα 541 άτομα που ψήφισαν, τα 117 επέλεξαν τη Χρυσή Αυγή. Η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε το 18,03% των ψήφων και ο ΣΥΡΙΖΑ το 12,3%.

Παρόμοια είναι η εικόνα στο 807 Εκλογικό Τμήμα, που επίσης βρίσκεται στο 17ο δημοτικό σχολείο Αμπελοκήπων, στην οδό Αμπελακίων. Η Χρυσή Αυγή αναδείχθηκε πρώτο κόμμα συγκεντρώνοντας 122 ψήφους, ήτοι 21,3% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ με 93 ψήφους (16,2%), Ν.Δ με 92 ψήφους(16,1%) και Ανεξάρτητοι Ελληνες με 47 ψήφους (8,2%). Στο 808 εκλογικό τμήμα, όπου επίσης ψήφισαν ένστολοι ετεροδημότες, η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε το 22,7% των ψήφων, ποσοστό μάλιστα σημαντικά μεγαλύτερο σε σχέση με τη δεύτερη Ν.Δ. που «περιορίστηκε» στο 12,7% και τον ΣΥΡΙΖΑ (11,6%).

Ακόμα πιο σαφή είναι τα δεδομένα στα εκλογικά τμήματα 810 – 817 που βρίσκονται, στο 56ο Λύκειο στην οδό Πανόρμου 7 και το 16ο Λύκειο στη συμβολή της Πανόρμου με την οδό Λαρίσης, στους Αμπελοκήπους. Εκεί, η Χρυσή Αυγή αποδεικνύεται ότι συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά της στην περιφέρεια της Α΄ Αθήνας, αγγίζοντας το 23,6%! Πρώτος σε σταυρούς είναι ο γενικός γραμματέας του κόμματος κ. Νίκος Μιχαλολιάκος. Συγκεκριμένα, στο 811 εκλογικό τμήμα από τους 559 ψηφοφόρους, τη Χρυσή Αυγή ψήφισαν οι 126 (23,08%), τη Νέα Δημοκρατία οι 82 (15,02%) και τον ΣΥΡΙΖΑ 78 (14,2%). Στα συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα τα αποτελέσματα είναι σαφώς «αλλοιωμένα» σε σύγκριση με τον γενικό μέσο όρο, καθώς σε απόλυτους αριθμούς, η Χρυσή Αυγή ξεπερνά έως και 8%(!) το δεύτερο κόμμα, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι η Νέα Δημοκρατία.

Υψηλά καταγράφονται τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και σε ορισμένες ακόμα γειτονιές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Ενδεικτικά, στο 632ο και το 633ο εκλογικό τμήμα, στην οδό Θήρας στην Κυψέλη αναδεικνύεται τρίτο κόμμα, πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, με ποσοστά που κυμαίνονται από 10% έως 15%. Ελαφρώς διαφορετική είναι η εικόνα στα τμήματα της Φωκ. Νέγρη (στα τμήματα 639, 640). Εκεί, η κάλπη έβγαλε πρώτη τη Νέα Δημοκρατία με ποσοστά από 19% έως 21% και τη Χρυσή Αυγή δεύτερο κόμμα με ποσοστό που κυμαίνεται γύρω στο 15%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά 11 – 12%.

Αποκαλυπτικό της επιρροής που έχει στο εκλογικό αποτέλεσμα η απήχηση της Χρυσής Αυγής στις τάξεις των αστυνομικών είναι ότι στον Αγ. Παντελεήμονα, το κόμμα έρχεται… τρίτο πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, με ποσοστά μεταξύ 12% και 14%. Μόνο στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης (3ο και 4ο εκλογικό τμήμα), όπου εξάλλου βρίσκονται και τα γραφεία του κόμματος, η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει πάλι στην πρώτη θέση συγκεντρώνοντας ποσοστά 17,9% και 16,3% αντίστοιχα.

Αρκετά οικοδομικά τετράγωνα μακρύτερα πάντως, σε Λυκαβηττό και Κολωνάκι το κόμμα εξαφανίζεται από τον χάρτη των αποτελεσμάτων. Στο 45ο εκλογικό τμήμα στην οδό Σίνα, η σειρά προτίμησης είναι ΣΥΡΙΖΑ 21,3%, Νέα Δημοκρατία 11,6%, ΠΑΣΟΚ 10,03%. Στο 84ο τμήμα, τέλος, στην οδό Σκουφά, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Ν.Δ. 23,6%, ΠΑΣΟΚ 17,2%, ΔΡΑΣΗ 13,7%.