Περιχαρακώνεται περισσότερο το ΚΚΕ

Περιχαρακώνεται περισσότερο το ΚΚΕ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προεκλογικούς ρυθμούς εισέρχεται άμεσα το ΚΚΕ, το οποίο διοργανώνει τη Δευτέρα στις 8.30 μ.μ. συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως, με ομιλήτρια τη γ.γ. Αλέκα Παπαρήγα. Το κόμμα καλεί με ανακοίνωσή του τον λαό σε διαρκή εγρήγορση, προκειμένου, όπως αναφέρει, να ανατραπούν οι σχεδιασμοί για τις σημερινές ή αυριανές κυβερνήσεις συνεργασίας και «να ανατραπεί πλήρως το σάπιο σύστημα». «Μετά την έκφραση της λαϊκής οργής της 6ης Μάη, τώρα μία είναι η ψήφος, η καθοριστική: ισχυρό ΚΚΕ», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Προφανώς το κόμμα επικεντρώνει την προσπάθειά του να προσελκύσει τους ψηφοφόρους που ενώ εγκατέλειψαν τα δύο μεγάλα κόμματα δεν κινήθηκαν προς αυτό, όπως απέδειξε το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής. Η απόφαση για τη συγκέντρωση της Δευτέρας, πριν καν οριστικοποιηθούν τυπικά οι αποφάσεις για την επόμενη μέρα, δείχνει ότι ο Περισσός θα κινηθεί περισσότερο δυναμικά το προσεχές διάστημα, στην προσπάθειά του να επανασυσπειρώσει τις δυνάμεις του.

Στο πλαίσιο αυτό, σπεύδει να περιχαρακώσει τις θέσεις του και να ορίσει τον πολιτικό χώρο του τραβώντας σαφείς διαχωριστικές γραμμές από τα υπόλοιπα κόμματα. Ετσι, χθες, το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του επιτέθηκε σφοδρά στον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι «λίγο απέχει από το να προβάλει την απαράδεκτη πολιτική της Ε.Ε. που εξισώνει τον κομμουνισμό με τον φασισμό», με αφορμή την αναφορά του ότι θα πρέπει «να τελειώσει η ηγεμονία των αριστερών ιδεών στην Ελλάδα». Με την ίδια ανακοίνωση επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να τον εμφανίσει ως εχθρό της Ε.Ε. και ότι θέλει να καταγγείλει Μνημόνια και δανειακή σύμβαση, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει.

Την αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσαν και οι δηλώσεις Σόιμπλε για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, οι οποίες χαρακτηρίζονται, μαζί με τις «δηλώσεις εφησυχασμού του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το ότι είναι εφικτή η φιλολαϊκή πολιτική χωρίς σύγκρουση με την Ε.Ε. και την άρχουσα τάξη», ως οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, που εξυπηρετούν τον στόχο να συνεχίσει ο λαός να βαδίζει στον αντιλαϊκό «ευρωμονόδρομο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή