Προς κοινή κάθοδο στις επόμενες εκλογές Μάνος-Μπακογιάννη

Προς κοινή κάθοδο στις επόμενες εκλογές Μάνος-Μπακογιάννη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοντά σε συμφωνία για κοινή κάθοδο στη διαφαινόμενη περίπτωση των επαναληπτικών εκλογών βρίσκονται η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Στ. Μάνος. Σύμφωνα με συνεργάτες τους, απομένουν μάλλον λεπτομέρειες για μια κοινή ανακοίνωση, ίσως και τη Δευτέρα, μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Δημ. Συμμαχίας. Χθες ωστόσο, με πρωτοβουλία του εκπροσώπου της Ν.Δ., υπήρξε συνάντηση του κ. Γ. Μιχελάκη με τον γιο της κ. Μπακογιάννη και δήμαρχο Καρπενησίου κ. Κ. Μπακογιάννη. Σε αυτή ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε στο προσκλητήριο του κ. Σαμαρά, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες και να ορίσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, κάτι που παραπέμφθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα.

Πάντως, κατά πληροφορίες, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Μάνος, αν δεν βρεθεί τρίτο πρόσωπο θα ηγηθούν από κοινού και δεν θα υπάρξει επικεφαλής του νέου σχήματος. Αλλωστε, το γεγονός ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με λίστα και όχι με σταυρό τους επιτρέπει να κατέλθουν π.χ. ο μεν επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Α΄ Αθήνας, η δε στο αντίστοιχο της Β΄ Αθήνας.

Στο σχήμα αυτό, όπως δήλωσε στη ΝΕΤ ο κ. Μάνος, καταβάλλεται προσπάθεια να ενταχθούν και πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. Ο ίδιος απέφυγε να μπει σε ονοματολογία, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με διακεκριμένες προσωπικότητες, προκειμένου το νέο σχήμα να εκπέμψει το μήνυμα ότι κινείται στο κέντρο της πολιτικής σκακιέρας και ότι στόχος του είναι να βοηθήσει στον σχηματισμό φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι το άθροισμα των ποσοστών της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Δράσης – Φιλελεύθερης Συμμαχίας είναι 4,35% (2,55% και 1,80%). Εφόσον επιβεβαιωθεί στις κάλπες είναι ικανό να εκλέξει 12 – 13 βουλευτές (στο υποθετικό σενάριο, βέβαια, που επαναλαμβάνονταν τα αποτελέσματα της Κυριακής).

Ωστόσο, ακόμη και υψηλόβαθμα στελέχη της Δημ. Συμμαχίας και, κυρίως, της Δράσης δεν έκρυβαν χθες τον προβληματισμό τους για το πολωτικό κλίμα κάτω από το οποίο θα διεξαχθεί η προεκλογική εκστρατεία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή