Η Προεδρία διαψεύδει τον κ. Καμμένο

Η Προεδρία διαψεύδει τον κ. Καμμένο

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έκδοση επίσημης ανακοίνωσης, με την οποία ουσιαστικά «άδειασε» τον επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναγκάστηκε να προχωρήσει χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας, προκειμένου να αποσαφηνίσει τι πραγματικά συνέβη με το ανυπόγραφο κείμενο που περιλάμβανε εναλλακτικό σχέδιο για υπό προϋποθέσεις παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τους Ανεξάρτητους, το οποίο επιμόνως αρνιόταν ότι του ενεχείρισε ο κ. Καμμένος. Είχε προηγηθεί ένας πόλεμος διαρροών, αλλά και μία ευθεία επίθεση προς τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της Προεδρίας, πρέσβη Κ. Μπίτσιο, στον οποίον οι Ανεξάρτητοι Ελληνες απέδιδαν ψευδείς δηλώσεις αλλά και εμπλοκή στην αποστολή του σχετικού εγγράφου προς τους πολιτικούς αρχηγούς.

Την ανακοίνωση, μάλιστα, προανήγγειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν κατά τη διάρκεια της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών τού ζητήθηκε από τον κ. Σαμαρά να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα. «Θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση», φέρεται να είπε ο κ. Παπούλιας, όταν ο κ. Καμμένος, διακόπτοντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. που ομιλούσε περί της ύπαρξης «σχεδίου Β» εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επανέλαβε ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.

Η ανακοίνωση ήταν λιτή αλλά σαφής: «Στις 13.5.2012 στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο κ. Καμμένος έδωσε στον κ. Παπούλια ένα κείμενο με τις θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων το οποίο περιείχε διάφορα σενάρια για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Με παράκληση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, το κείμενο αυτό κοινοποιήθηκε στους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας.

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, στην ιστοσελίδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναρτήθηκε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων επισημαινόταν ότι όταν ανέκυψε το ζήτημα του επίμαχου εγγράφου, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επικοινώνησε με τον διευθυντή του ιδιαιτέρου γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, πρέσβη Κωνσταντίνο Μπίτσιο, ο οποίος σε σχετικό ερώτημα απάντησε στον κ. Καμμένο ότι το έγγραφο που επεδείκνυαν τα ΜΜΕ δεν υπήρχε στα πρακτικά, παρά μόνο το οικονομικό πρόγραμμα του κινήματος. «Μία ώρα αργότερα, σε νεότερη επικοινωνία, ο κ. Μπίτσιος, διαψεύδοντας την προηγούμενη δήλωσή του, ανέφερε στον κ. Καμμένο ότι το επίμαχο έγγραφο του το παρέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», κατέληγε η ανακοίνωση.

Την ύπαρξη του εγγράφου, πάντως, επιβεβαίωσε διά του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος και η γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, στην οποία ο κ. Παπούλιας έδωσε το σχετικό έγγραφο κατά τη συνάντηση που είχαν αμέσως μετά το τετ α τετ με τον κ. Καμμένο την Κυριακή.

Η υπόθεση του εγγράφου οδήγησε στη ματαίωση της προγραμματισμένης για τη μία χθες το μεσημέρι συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Καμμένο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή