Επαφές Κουβέλη στις Βρυξέλλες

Επαφές Κουβέλη στις Βρυξέλλες

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση ότι μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου πρέπει να προκύψει κυβέρνηση μετέφερε στους συνομιλητές του ο κ. Φ. Κουβέλης, κατά τις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα και την Τρίτη με Ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση και μάλιστα προοδευτική», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο κ. Κουβέλης, εκτιμώντας ότι η χώρα «δεν αντέχει τρίτη εκλογική αναμέτρηση». Επανέλαβε ότι η ΔΗΜΑΡ θέτει δύο απαράβατους όρους προκειμένου να συμμετάσχει σε μελλοντική κυβέρνηση: την παραμονή στο ευρώ και τη σταδιακή απαγκίστρωση από τις ρυθμίσεις και τους όρους του Μνημονίου. Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης καταφέρθηκε εναντίον των αλλαγών που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση Παπαδήμου τον περασμένο Φεβρουάριο και αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα και τη γενικότερη λειτουργία της αγοράς εργασίας (μείωση κατώτατου μισθού, μετενέργεια, περιορισμός συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων).

Χθες, ο κ. Κουβέλης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος, όπως δήλωσε, υπολογίζει στη συμβολή της ΔΗΜΑΡ και προσωπικά του κ. Κουβέλη προκειμένου να επιλυθούν τα ελληνικά προβλήματα. Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Φ.Β. Στάινμαγερ, ενώ τη Δευτέρα είχαν προηγηθεί συναντήσεις με τον επικεφαλής της Κ.Ο. των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα και τον Ευρωπαίο επίτροπο για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις Λάζλο Αντορ. Οπως είπε ο κ. Κουβέλης, έλαβε γνώση για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. «Οι συνομιλητές μου αντιλαμβάνονται ότι τα περιθώρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί, ωστόσο τόνισαν την ανάγκη να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα», είπε ο κ. Κουβέλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή