Λήξαν το θέμα της παραίτησης Νικολόπουλου

Λήξαν το θέμα της παραίτησης Νικολόπουλου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως λήξαν αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το ζήτημα της παραίτησης του κ. Νίκου Νικολόπουλου από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας. Η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει την όποια συζήτηση περί πολιτικού υπόβαθρου και να αποκρούσει τις αιτιάσεις Νικολόπουλου περί μη διαπραγμάτευσης, εμμένοντας ότι η συνάντηση με την τρόικα ήταν διερευνητικού χαρακτήρα. «Οσοι συμμετέχουν σ’ αυτή την κυβέρνηση γνώριζαν ότι αναλαμβάνουν μια πολύ δύσκολη αποστολή. Δεν είναι υπουργιλίκια του παλιού καλού καιρού. Προφανώς, δεν είναι όλοι για τα δύσκολα», ήταν το χθεσινό σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος απέφυγε να μπει στην ουσία της υπόθεσης. Ωστόσο, η δημοσιοποίηση της επιστολής του παραιτηθέντος υφυπουργού προς τον πρωθυπουργό ήρθε να αναζωπυρώσει τη συζήτηση για την κυβερνητική τακτική, αλλά και να ενισχύσει την κριτική της αντιπολίτευσης που θέλει την «επαναδιαπραγμάτευση» να ήταν μόνον ένα προεκλογικό σύνθημα.

Ο κ. Νικολόπουλος σημειώνει ότι κατά τη συνάντηση με την τρόικα διαπίστωσε πως οι δανειστές ουδεμία διάθεση διαπραγμάτευσης έχουν και προσθέτει: «Οσα προεκλογικά θέταμε ως κυρίαρχα ζητήματα επαναδιαπραγμάτευσης αλλά και όσα περιλαμβάνονται στην προγραμματική διακήρυξη με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς δεν αποτελούν πλέον ούτε δική μας πολιτική στρατηγική και πρακτική». Εμφανίζει, μάλιστα, τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση να διαβεβαιώνει την τρόικα ότι αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο η υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων. Στην επιστολή καταγράφεται και η πικρία του τέως υφυπουργού για τις αρμοδιότητες και τον ρόλο του. Καταλήγοντας, δηλώνει ότι του είναι αδύνατο να υποστηρίξει νομοσχέδια «που θα μεταβάλουν επί τα χείρω τη ζωή των Ελλήνων», καθώς «τα πράγματα παίρνουν εντελώς διαφορετική τροχιά από αυτή που προεκλογικά σχεδιάσαμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή