Με ταχείς ρυθμούς οι αρμοδιότητες

Με ταχείς ρυθμούς οι αρμοδιότητες

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ταχείς ρυθμούς ολοκληρώνεται ο καθορισμός των αρμοδιοτήτων υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών του νέου κυβερνητικού σχήματος, παρά το πρωτοφανές για την Ελλάδα της τρικομματικής κυβέρνησης υπό την πρωθυπουργία του αρχηγού του πρώτου σε ψήφους κόμματος. Ηδη οι πρώτες αποφάσεις του πρωθυπουργού έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αναμένεται, σύμφωνα με την προεργασία και του γ.γ. της κυβερνήσεως Τ. Μπαλτάκου, η διαδικασία να ολοκληρωθεί άμεσα. Αξίζει να σημειωθεί πως, εφόσον ο σχεδιασμός προχωρήσει ομαλά και παρά τους διαγκωνισμούς που υπάρχουν επί των αρμοδιοτήτων (ενδεικτικά, αυτούς στο Υγείας με τις αρμοδιότητες μεταξύ των Ανδ. Λυκουρέντζου, Μ. Σαλμά και Φωτεινής Σκοπούλη), ο κ. Σαμαράς θα έχει κλείσει με πολύ μεγάλη ταχύτητα ένα κρίσιμο για τη λειτουργία της κυβέρνησης ζήτημα, αυτό των αρμοδιοτήτων, κάτι που το 2009 η κυβέρνηση Παπανδρέου χρειάσθηκε πάνω από 6 μήνες για να αντιμετωπίσει.

Σύμφωνα με τα ΦΕΚ που δημοσιοποιήθηκαν, επιλύθηκε υπέρ του υπουργού Περιβάλλοντος Ευ. Λιβιεράτου το ζήτημα της εποπτείας επί των υδρογονανθράκων, την οποία αρχικά ήθελε να διατηρήσει η Ν.Δ. διά του υφυπουργού Ασ. Παπαγεωργίου. Επίσης, καθορίσθηκαν οι αρμοδιότητες των αναπλ. υπουργών Ανάπτυξης Στ. Καλογιάννη (Δημ. Εργα, Συγχρηματοδοτούμενα, Τηλεπικοινωνίες, Ταχυδρομεία), Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξ. Χαρακόπουλου (Κτηνοτροφία, ΕΛΓΑ, Κεντρικές Αγορές κ.ά.), αλλά και σειράς υφυπουργών.

Ως προς τις αρμοδιότητες του υφυπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, φέρεται ότι αναλαμβάνει τις δύο Γραμματείες Τύπου και Ενημέρωσης, καθώς και τα δημόσια ΜΜΕ. Ο υπουργός Επικρατείας Δημ. Σταμάτης διατηρεί τον κεντρικό συντονισμό της κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή