Κουβέλης: Στόχος, τα ισοδύναμα μέτρα

Κουβέλης: Στόχος, τα ισοδύναμα μέτρα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου να βρεθούν τα ισοδύναμα μέτρα στις απεχθείς ρυθμίσεις του Μνημονίου και προκειμένου να δημιουργήσει την επαναδιαπραγμάτευση, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, μετά τη συνάντηση των επικεφαλής του κυβερνητικού συνασπισμού στο Μέγαρο Μαξίμου, χθες το απόγευμα. Θέλοντας να αντικρούσει τις αιτιάσεις ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει κατά μέρος την προγραμματική συμφωνία, αλλά και τη δέσμευσή της για επαναδιαπραγμάτευση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση συνέχεται από την προγραμματική συμφωνία» και ότι «η προγραμματική σύγκλιση ισχύει στο ακέραιο». Στη δήλωσή του τόνισε ότι «η κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου να δημιουργήσει την επαναδιαπραγμάτευση και να υπάρξει απαγκίστρωση από τους απεχθείς όρους του Μνημονίου». Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι «αναζητούνται τα ισοδύναμα μέτρα, όπως επίσης και μέτρα που μπορεί να ανακουφίζουν την κοινωνία». Κύκλοι της ΔΗΜΑΡ δήλωναν χθες αισιόδοξοι για το θέμα αυτό.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια: «Οσοι όψιμα ανακαλύπτουν την επαναδιαπραγμάτευση θα πρέπει να εγκαταλείψουν εκείνη την πολιτική που υπονομεύει τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας», είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε: «Η επαναδιαπραγμάτευση θα γίνει, προωθείται και θα είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία».

Κύκλοι της ΔΗΜΑΡ έκαναν λόγο για μια καλή συνάντηση, στην οποία οι ίδιοι έθεσαν περισσότερες φορές το θέμα ότι θα πρέπει να ισχύει η προγραμματική συμφωνία, ενώ τόνιζαν ότι συμφωνούν με την άποψη Βενιζέλου πως η επιμήκυνση του προγράμματος θα πρέπει να είναι η αφετηρία της επαναδιαπραγμάτευσης.

Αναστάτωση προκάλεσε εν τω μεταξύ, χθες, η δήλωση της κ. Φ. Σκοπούλη σε τηλεοπτικό πάνελ «ότι δεν έχει τι να κάνει στο υπουργείο γιατί δεν της έχουν δοθεί αρμοδιότητες», καθώς δημιούργησε την εντύπωση ότι η υφυπουργός Υγείας, την οποία είχε προτείνει η ΔΗΜΑΡ, βρισκόταν στα πρόθυρα της παραίτησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Σκοπούλη διεκδικούσε αρμοδιότητες για το φάρμακο και τον ΕΟΠΠΥ. Κύκλοι της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ διέψευδαν χθες ότι υπάρχει θέμα παραίτησης και έλεγαν ότι το θέμα των αρμοδιοτήτων θα λυθεί σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή