Τελεσίγραφο Μαξίμου σε υπουργούς

Τελεσίγραφο Μαξίμου σε υπουργούς

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελεσίγραφο προς τους υπουργούς ότι θα πρέπει να υποδείξουν οι ίδιοι περικοπές, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 11,6 δισ. ευρώ τη διετία 2013-14, άλλως την ευθύνη θα αναλάβουν το υπουργείο Οικονομικών και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αποστέλλει το Μαξίμου. Η παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία, καθώς στις χθεσινές συναντήσεις του κ. Γιάννη Στουρνάρα με υπουργούς αρκετοί εξ αυτών δήλωσαν αδυναμία να προχωρήσουν σε μειώσεις δαπανών, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τους τομείς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υγείας και, δευτερευόντως, το υπουργείο Εσωτερικών. Σε κάθε περίπτωση, οι περικοπές θα είναι επώδυνες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν «κλειδώσει» το πλαφόν στις υψηλές συντάξεις, η ριζική μείωση των κοινωνικών επιδομάτων και η περαιτέρω μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Μεγαλύτερο το έλλειμμα

Μεγαλύτερο από τον στόχο κατά 1 έως 2 δισ. ευρώ θα είναι φέτος το πρωτογενές έλλειμμα, εκτιμά το ΔΝΤ. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν οι δανειστές πρόσθετα μέτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή