Αντιφατικά μηνύματα από ΣΥΡΙΖΑ

Αντιφατικά μηνύματα από ΣΥΡΙΖΑ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να στηρίξει την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για κατάργηση των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που επί του παρόντος εκπέμπει αντιφατικά μηνύματα. Μία ημέρα μετά τη δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος, κ. Π. Σκουρλέτη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει την πρόταση μόνον ως προς τον βαθμό «που αφορά συγκεκριμένους εφαρμοστικούς νόμους, για τους οποίους κι εμείς έχουμε καταθέσει μια αντίστοιχη πρόταση (για ζητήματα της μετενέργειας και του κατώτατου μισθού)», τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Π. Λαφαζάνης όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Στρατούλης τάχθηκαν υπέρ της υπερψήφισης της πρότασης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λαφαζάνης ήταν κατηγορηματικός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ, ενώ και ο κ. Δ. Στρατούλης δήλωσε (MEGA) ότι «πρέπει να την υπερψηφίσουμε γιατί η προεκλογική μας θέση είναι η κατάργηση των Μνημονίων». Πάντως, ο κ. Στρατούλης διευκρίνισε ότι αυτό αποτελεί προσωπική του άποψη. Τόσο ο κ. Λαφαζάνης όσο και ο κ. Στρατούλης είναι προβεβλημένα στελέχη του «αριστερού ρεύματος» του ΣΥΝ, που βλέπει στην πρόταση του ΚΚΕ μια ευκαιρία για «συμπαράταξη της Αριστεράς στην πράξη». Ο κ. Σκουρλέτης είχε αφήσει ανοιχτό το πώς θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, παραπέμποντας τις αποφάσεις για το απώτερο μέλλον: «Θα κρίνουμε πώς θα έρθει αυτή η πρόταση και θα υποστηρίξουμε βεβαίως ολόθερμα εκείνα τα σημεία στα οποία μπορεί να υπάρξουν κοινές απόψεις». Στο θέμα παρενέβη και ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, κ. Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος έθεσε μια διαφορετική παράμετρο: «Εμείς και στο παρελθόν έχουμε υπερψηφίσει προτάσεις νόμου του ΚΚΕ, ακόμη και όταν δεν συμφωνούσαμε πλήρως με το σκεπτικό του. Περιμένω να δω τι θα κάνει η ηγεσία του ΚΚΕ με τις προτάσεις νόμου και μακάρι επιτέλους να σπάσει το «ταμπού» η Κ.Ο. του ΚΚΕ να μην ψηφίζει ποτέ προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτό που διευκρινίζουν με νόημα στην Κουμουνδούρου είναι ότι πρώτα θα έρθει η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της πράξης υπουργικού συμβουλίου με την οποία μειώνονταν οι μισθοί και καταργούνταν οι συλλογικές συμβάσεις στη Βουλή και μετά θα συζητηθεί η πρόταση νόμου του ΚΚΕ, άρα ο Περισσός θα βρεθεί σε δίλημμα. Είναι ενδεικτικό ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Θ. Παφίλης (ΝΕΤ) απέφυγε να απαντήσει τι θα πράξει το κόμμα του όταν συζητηθεί η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «θα το δούμε». Είναι προφανές ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί το ζήτημα τόσο σοβαρό, καθώς, όπως επισημαίνουν στελέχη του κόμματος, η πρόταση ούτως ή άλλως δεν θα περάσει και ούτε καν είναι επίκαιρη, αφού όλα αυτά θα συζητηθούν από Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή